Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Enschedeër Fabian Meesters geselecteerd voor radioschool van KRO-NCRV

Fabian Meesters grootste passie is radio en nu mag hij die hobby verder ontwikkelen op de radioschool van KRO-NCRV. In een jaar tijd leert hij daar alles over het maken van radio op landelijk platform. Bij 1Twente is Meesters al bekend door zijn radioprogramma: Meesters in de nacht waar hij de nachtbrakers van Twente entertaint.

Meesters in de Nacht

Fabian begon met zijn passie voor radio bij Weekend Enschede van 1Twente. “Ik heb geen kop voor televisie en de radio vind ik wel heel leuk dus ik dacht: dan maar radio”, grapt de Enschedeër.

Met zijn radioprogramma kan hij doen wat hij wil, ‘dan is er geen draaiboek nodig’, zegt Fabian. Meestal zit hij met mensen die hij kent uit het studentenleven achter de microfoon. Na het stappen komen studenten regelmatig met verzoekjes bij Fabian terecht.

Talentendag

Fabian heeft online gesolliciteerd. Met dertig anderen werd hij vervolgens uitgenodigd op de talentendag van radioschool KRO-NCRV, waar hij opdrachten moest uitvoeren. Daaruit werden twaalf deelnemers gekozen die daadwerkelijk gingen deelnemen aan de klas van 2023. Fabian kreeg vrij snel verlossend woord: Hij was uitgekozen. “Het kwam als een grote verrassing” zegt de radiofanaat.

Het komende jaar krijgt hij workshops van professionals en redactieklussen. Ook mag hij af en toe zelf radio maken voor het nachtprogramma van KRO-NCRV. Wat het leerjaar precies gaat inhouden weet hij nog niet. Fabian: “Deze week krijg ik meer informatie en wordt het administratieve gedeelte alvast geregeld.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.