Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

VIDEO Zes aanhoudingen bij demonstratie tegen azc

97778 demonstratie azc

De politie heeft zaterdagmiddag zes mensen aangehouden bij de demonstratie tegen het asielzoekerscentrum in Enschede. De aanhoudingen waren voor het bezit van messen, het laten zien van een spandoek met een hakenkruis erop en geweld tegen de politie.

De demonstratie was opgezet door DTG, Demonstranten tegen Gemeenten. Ook waren er leden van anti-islambeweging Pegida. In totaal waren er zo'n 200 mensen. Ook was er veel politie en ME aanwezig. Om 12.00 uur startte de demonstratie bij Villa de Bank in het Blijdensteinpark. Via de Espoortstraat , Lipperkerkstraat, Hoog en Droog en Hoge Bothofstraat werd het eindpunt bereikt, het Polaroidterrein, waar een aantal sprekers van zich lieten horen op een klein podium. De demonstratie is redelijk rustig verlopen. De politie had veel voorzorgsmaatregelen getroffen en greep direct in toen de sfeer dreigde om te slaan.

Noodverordening
Tot zaterdagavond 23.00 uur blijft de noodverordening van kracht in het binnensingelgebied van Enschede. Het gaat om het gebied dat wordt omsloten door de Lasondersingel, Laaressingel, Oliemolensingel, Hogelandsingel, Varviksingel, Getfertsingel, Pathmossingel, Volksparksingel, Parkweg, Tubantiasingel en Boddenkampsingel. De noodverordening geldt van vrijdag 18.00 uur tot zaterdag 23.00 uur.


© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. Foto: TC Tubantia.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.