Hengelo

Geen Snelle of Famke Louise, wél Roesalka bij open dag Stadhuis Hengelo

Famke Louise en rapper Snelle komen dit keer niet, wél zijn dansgroep Roesalka en zangeres Simone Ewouds van de partij. Geen grote namen, wel lokale helden. Tweeënhalf jaar geleden zou het nieuwe stadhuis met een knallend feest geopend worden, maar door corona viel dat in het water. Zaterdag 26 november zijn de Hengeloërs alsnog welkom in het nieuwe huis van de stad. Die dag is er een open huis.

20221125 stadhuis entree hengelo 2022 FRANKLIN VELDHUIS
Rechts het oude stadhuis, links het nieuwe deel. Beide gebouwen zijn zaterdag open voor publiek. © Franklin Veldhuis / 1Twente

Pandemie

In eerste instantie was het de bedoeling dat het stadhuis begin april 2020 op een feestelijke manier zijn deuren zou openen voor de inwoners, maar door de coronapandemie, die enkele weken eerder heel Nederland platlegde, kon dat niet doorgaan. Twee keer werd een nieuwe datum gepland en twee keer bleek het virus te hardnekkig.

'Trots'

Het wereldwijde virus zal het open huis op zaterdag 26 november in elk geval niet gaan dwarsbomen. De aanhouder wint, laat gemeentewoordvoerder Pamela van Geldrop weten: "Wij zijn trots op het stadhuis en willen graag laten zien aan de rest van Hengelo waarop we zo trots zijn. Mensen komen vaak alleen binnen om bijvoorbeeld hun rijbewijs op te halen en dan zien ze alleen dat deel. Maar we willen ook graag de rest van het stadhuis tonen. Zo kunnen mensen ook de stadhuistoren beklimmen."

Veranderingen

Bij de aanvankelijk geplande opening in 2020 stonden een paar grote namen op de affiche en waren tal van activiteiten gepland. Dit keer is het programma fors afgeslankt: "Het is een andere opzet dan we in eerste instantie gepland hadden. We pakken niet enorm groots uit, omdat we dat nu niet meer passend vinden. Twee jaar geleden waren we natuurlijk nog maar net verhuisd en was de grote opening gepland."

Oyfo

Het is overigens niet dat er niks gebeurt, laat een andere gemeentewoordvoerder weten: "We hebben veel muziek, theater en workshops. In de entreehal treedt het akoestische duo Marieke en Daphne op, boven geeft Oyfo theaterworkshops en op het podium in de stadhuishal zijn er optredens van zangeres Simone Ewouds en dansgroep Roesalka. Oyfo verzorgt dansoptredens en geeft creatieve knutselworkshops. Tenslotte kunnen kinderen aan de hand van QR-codes aan een puzzeltocht meedoen."

Het open huis is zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.