Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Leerlingen leren beter door 'slimme tablets'

98655 steve jobs school

Basisschoolleerlingen hebben baat bij het gebruik van slimme tablets. Ze leren meer en sneller dan bij reken- en taalonderwijs met louter boeken en werkschriften. Dat blijkt uit twee onafhankelijk van elkaar uitgevoerde onderzoeken van de Universiteit Twente en de Radboud Universiteit Nijmegen onder ruim 2.500 leerlingen. Het is ook de ervaring op basisschool Elserike in Markelo.

In het onderwijs worden steeds meer digitale middelen ingezet. Ze passen beter bij het kind dat opgroeit met tablet en mobieltje en bovendien is de veronderstelling dat leerlingen er beter door leren. Sommige scholen werken alleen nog met een iPad en een digibord, andere gebruiken de digitale middelen afwisselend met boeken en schriften.

De beste methode is nog niet gevonden. Daarom wordt het effect van digitale leermethoden zoals het populaire Snappet onderzocht, net zoals dat gebeurt met de eveneens veel gebruikte Nederlandse methoden Muiswerk en Rekentuin. Uiteindelijk moet dat leiden tot de meest geschikte werkwijze in verschillende leeftijdsgroepen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.