Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

VIDEO Lucky TV gebruikt beelden Enschedese Tineke Grootenboer

169375 screenshot lucky tv

Onderuit gezakt op de bank lag Tineke Grootenboer dinsdagavond DWDD te kijken, toen Lucky TV werd ingestart. Na een seconde of tien schoot de Enschedese opeens recht overeind. Ik dacht hè?? Dat zijn mijn beelden! , vertelt de medewerkster van de Universiteit Twente. Ik wist niet wat ik zag, was totaal verbaasd.

In een tamelijke bizarre montage over Sylvana Simons, verschijnen opeens beelden die Grootenboer maakte en op YouTube zette. Op de oorspronkelijke beelden is te zien hoe UT-rector Ed Brinksma voor de Vrijhof op de Universiteit Twente een bordje onthuld met de woorden 'Bonita Avenue'. Dat gebeurde als eerbetoon aan de gelijknamige roman van Peter Buwalda. Dat boek speelt zich grotendeels af op de UT.

In Lucky TV is zoals gewoonlijk een hele andere versie te zien. Daar is het naambordje veranderd in Sylvana's Simons Partycentrum. En zijn de stemmen ingesproken door de maker van de satirische filmpjes Sander van de Pavert. Grootenboer: Hoe hij bij m'n filmpje kwam? Ik denk dat ie gegoogeld heeft op onthulling en bord . Anders zou ik het ook niet weten, want het filmpje is al uit 2012.

Bekijk hier de Lucky TV aflevering:


De coördinator podiumkunsten & publiciteit vindt het een eer dat haar beelden zijn gebruikt door het alom geprezen Lucky TV. Daar komt bij: haar oorspronkelijke filmpje werd op YouTube 204 keer bekeken, De Wereld Draait Door had dinsdagavond ruim 1,5 miljoen kijkers... "Ik zit er ook zeker niet mee dat mijn beelden gebruikt zijn, vind het wel grappig. Mijn broertje zei: blijkbaar vond Van de Pavert je filmpje knullig genoeg om te gebruiken, haha.

De beelden die de UT-medewerkster schoot zijn schokkerig en van niet al te hoge kwaliteit, precies waar Lucky TV vaak naar op zoek is. Grootenboer: ,,Het was ook niet mijn beste filmpje. Maar ik schaam me er niet voor. Als we een professioneel filmpje willen, huren we wel een bedrijf in.

Bekijk hier de originele beelden van Grootenboer:


In de montage van Van de Pavert komt de scene met de vechtende judoka s voor het straatnaambordje tamelijk absurdistisch over. In het echt lag dat anders, legt Grootenboer uit. ,,Een judo-groep van de campus had een grote rol in het boek van Buwalda, vandaar dat we dat toen bedacht hadden.

De UT-medewerkster kreeg veel reacties op haar onverwachte optreden in Lucky TV. Zelfs de hoogste baas van Universiteit Twente - Victor van der Chijs - was het niet ontgaan. Hij twitterde dinsdagavond: Onze rector heeft het eindelijk geschopt tot Lucky TV. Onze universiteit zal nooit meer dezelfde zijn.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.