Verkeer
Stuur appje
Zoek

Nieuwe basisschoollocaties in snelgroeiende Bornsche Maten

Basisschool pixabay
Basisscholen De Vonder en De Beekpark openen locaties in de Bornsche Maten.
Beeld: Pixabay

Basisscholen De Vonder en De Beekpark, allebei vallend onder Stichting Brigantijn, openen locaties in de Bornsche Maten. De basisscholen groeiden afgelopen periode flink en zijn toe aan uitbreiding.

Geen ruimte meer

De Vonder en De Beekpark gaan allebei een nieuwbouwlocatie openen in de wijk. Beide scholen zijn flink gegroeid en zijn op zoek naar uitbreiding. De Beekpark gaat zijn intrek nemen in een zogeheten 'Twentse schuur' passend bij het landschappelijke karakter van de school. Het gaat hier om drie lokalen en onderwijsplein. De Vonder krijgt een plekje in de nog te bouwen woonwijk De Horsten. De Vonder keek eerst naar uitbreiding van de huidige locatie, maar dit bleek niet haalbaar. Op de nieuwe locatie voor De Vonder is vanaf schooljaar 2023-2024 voldoende ruimte voor minimaal tien extra groepen.

Vierhonderd extra woningen

Met deze uitbreidingslocaties komt in het schooljaar 2023-2024 de permanente de onderwijshuisvesting in de wijk Bornsche Maten weer op peil. Ook als de uitbreiding van de wijk met vierhonderd extra woningen doorgaat, biedt de uitbreidingslocatie in De Horsten voldoende groeimogelijkheden voor De Vonder.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.