Verkeer
Stuur appje
Zoek

Dolblije Esther Huls: 'Wat ging er door me heen? Ja, kippenvel!'

Of Esther Huls er zelf nog bij is, als Apollo 8 volgend jaar Europa in gaat, weet ze nog niet, maar de nestor van de Bornse volleybalclub was er in elk geval bij toen de vrouwen maandag hun finest moment beleefden. Op tweede paasdag veroverde Apollo 8 voor het eerst in het 52-jarig bestaan de beker. En mogelijk komt er later dit voorjaar met de landstitel nog een mooi toetje achteraan. De 25-jarige Almelose was dinsdag 7 april te gast in 1Twente Vandaag en zat nog vol adrenaline.

Afgescheurde kniebanden

Het was een doldwaas weekend. Eerst op vrijdag de kwartfinale tegen Set-Up, toen de halve finale tegen Regio Zwolle Volleybal en vervolgens de finale tegen VCN uit Capelle aan den IJssel. Esther Huls heeft zelf weliswaar nauwelijks gespeeld, maar genoot des meer: "Zestien maanden geleden heb ik mijn kniebanden afgescheurd en ik ben net weer fit. Vrijdag heb ik nog wel een paar minuten gemaakt in de kwartfinale, maar ik heb wel gemerkt dat ik nog lang niet wedstrijdfit ben. En daarbij hebben de meiden die mij vervangen hebben, het erg goed gedaan."

Apollo 8
Lees ook
Bekerzege Apollo 8 opmaat voor landskampioenschap?

Vaak getest

Huls zat zelf in spanning langs de kant: "Daar heb ik ook wel een rol kunnen spelen, door de meiden aan te moedigen." Ze lacht: "Vanmorgen werd ik dan ook wakker met een zere keel." Voor de duidelijkheid: die zere keel heeft alles met haar enthousiasme en niks met een nu rondwarend virus: "We leven als semi-profs niet in een bubbel, maar worden wel erg vaak getest. Dat moet ook wel als je ziet hoe dicht we bij elkaar komen. Op die manier kunnen we ook elk punt vieren, zoals we dat altijd doen. Omdat er geen publiek op de tribunes zit, is het heel belangrijk dat je zelf de sfeer er inhoudt."

“Sliedrecht Sport speelt al jaren op een hoog niveau, maar ik denk dat wij evenveel kans op de titel maken.”

Landskampioenschap

Maandag was het even feesten, maar een dag later is de knop al weer om met het oog op de strijd om het landskampioenschap. "Zaterdag beginnen de play-offs. De nummers 1 en 2 uit de competitie nemen het daarin tegen elkaar op. Dat zijn wij en Sliedrecht Sport. Wie het eerst 3 wedstrijden heeft gewonnen, is kampioen. Sliedrecht speelt al jaren op een hoog niveau, maar ik denk dat wij evenveel kans op de titel maken. Het worden in elk geval 3 of meer heel spannende wedstrijden."

De wedstrijden zijn te volgen via NOS.nl

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.