Verkeer
Stuur appje
Zoek

Bekerzege Apollo 8 opmaat voor landskampioenschap?

De vrouwen van Apollo 8 schreven gisteren geschiedenis door in Groningen de nationale beker te winnen van VCN uit Capelle aan den IJssel. Daarmee heeft de Bornse volleybalclub een ticket voor de Europese Challenge Cup binnengehaald en komend weekend begint ook nog eens de strijd om de landstitel. Dinsdagmiddag om 16.00 uur is speelster Esther Huls te gast bij 1Twente Vandaag. Het gesprek is live te volgen via 1twente.nl

Landskampioenschap

Voor de tweede keer in korte tijd stond Apollo 8 opnieuw in de finale van het nationale bekertoernooi. Waar in 2019 de fans massaal naar Zwolle afreisden om dé wedstrijd uit de clubhistorie bij te wonen, daar bleven gisteren in het Groningse MartiniPlaza de tribunes leeg. Maar dat deerde de Bornse club niet: Met een 3-1 overwinning op Laudame Financials VCN werd de beker binnengehaald en kon de feestelijke terugrit naar Borne beginnen. Daar aangekomen werden de speelsters, middenin een hevig sneeuwbui, onthaald door trotse familieleden en overige fans.

Vandaag ging de knop al weer om naar komend weekend. Dan begint het slotstuk van dit nu al prachtige seizoen. In een 'best-of-5' gaat Apollo 8 tegen Sliedrecht Sport uitmaken wie er landskampioen wordt.

Foto en videobeelden: Apollo 8

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.