Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Verbazing over beperkte zwemtijden Aquadrome: 'Dit een sterfhuisconstructie'

Het voornemen van Sportaal om het recreatiebad van Aquadrome alleen nog in de weekenden open te houden, stuit op verzet vanuit de gemeenteraad.

Openingstijden ingeperkt

Subtropisch zwemmen wordt, als het aan het gemeentelijke sportbedrijf ligt, alleen nog mogelijk in het weekend. Dat zei directeur Bas Morsink vorige week bij 1Twente Vandaag. Ook voor kinderactiviteiten op woensdagmiddag en kinderdisco's op vrijdagavonden gaan de deuren van het recreatiebad open.

Die aankondiging zorgt voor verbazing bij SP-fractieleider Piet van Ek. Hij heeft het college om opheldering gevraagd. Na eerdere vragen, waarvan hij antwoord pas afgelopen week ontving, zeggen B en W namelijk dat er 'verschillende scenario's op tafel liggen.

SP: 'Dit is niet te verkopen'

"Dit is voor de SP-fractie een niet te verkopen feit", zegt Piet van Ek over de beperkte openingstijden. "Voor volwassen is dus gedurende week geen mogelijkheid meer om het subtropische gedeelte te bezoeken." Volgens hem komt het er in feite op neer 'dat er voor Aquadrome een sterfhuisconstructie is bedacht vanaf 2021 tot en met 2024."

In 2024 is het de bedoeling dat er twee nieuwe zwembaden op Het Diekman worden geopend: een sportbad en een instructiebad. De huidige zwembaden Aquadrome en Het Slagman gaan tegen de vlakte. Dat betekent dat Enschede vanaf 2024 geen recreatiebad meer heeft.

“Dit komt er in wezen op neer dat er voor Aquadrome een zogeheten sterfhuisconstructie is bedacht”

Ondanks versoepelingen: niet voor 1 september open

Op korte termijn wordt er overigens helemaal niet gezwommen in het recreatiebad van Aquadrome. In maart stroomde het bad leeg na een lek in de installatieruimte. Vanwege de reparatie gaat het subtropische zwemgedeelte niet voor 1 september open. Dat is een tegenvaller, omdat het kabinet volgens het coronabeleid overweegt om binnenzwembaden vanaf 18 mei weer te laten openen.

Van Ek wil van het college weten hoe groot de financiële schade als gevolg van het lek bij Aquadrome is. Ook vraagt hij om een toelichting op de beperkte openingstijden: wat levert dit eigenlijk op? En zou het college, indien nodig, extra geld willen vrijmaken om het recreatiebad tot 2024 ook doordeweeks open te houden?

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.