Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Boekelo

Mabel uit Boekelo bij populairste boerinnen van 10 jaar boerinnenkalender

Mabel Dibbets boerinnenkalender Boerinnenkalender 2
Met deze foto stond Mabel in 2017 in de boerinnenkalender en heeft ze nu de jubileumeditie gehaald
Beeld: Boerinnenkalender (bewerking Coen Krukkert)

Mabel Dibbets (24) uit Boekelo schittert in de jubileumeditie van de boerinnenkalender. Vanwege het tienjarig bestaan van de kalender wordt er een speciale editie uitgebracht met de populairste boerinnen van de afgelopen tien jaar.

Zelf werd de Boekelose compleet verrast door het nieuws. Ze wist niets van de plannen van een jubileumkalender en had dus geen idee dat ze met haar foto uit 2017 in de race was. Opeens kreeg ze maandag bericht dat ze bij de zeventien populairste boerinnen van de afgelopen jaren hoort en er een plekje voor haar is ingeruimd in deze feestelijke editie. "En dat was toch even gek," laat Mabel weten als we haar om een reactie vragen. "Omdat de hele verkiezing langs me heen is gegaan. Maar ik vind het wel een compliment."

Bonusfoto's

Voor de organisatie achter de kalender is deze speciale editie een manier om het 10-jarig jubileum toch te kunnen vieren. Een groot feest kon vanwege de coronamaatregelen niet en dus moest er geïmproviseerd worden. Op een speciale website konden mensen uit 144 foto's hun ideale kalender van de afgelopen jaren samenstellen. Uit ruim 24.000 stemmen werd een top zeventien samengesteld. Daarvan siert één model de cover en natuurlijk is er bij elke maand een boerin te zien. Maar er zijn ook vier bonusfoto's toegevoegd, waar Mabel - die als zestiende eindigde -toe behoort.

Ze hoefde er niet opnieuw voor op de foto. De plaat waarmee ze in 2017 de maand januari opsierde, wordt opnieuw geplaatst. Zelf staat ze nog altijd achter haar besluit van destijds om mee te doen, ook vanwege de achterliggende gedachte van de kalender. "Het idee van de boerinnenkalender is ook om de andere kant van het boerenleven te laten zien. Mensen weten vaak niet hoe het er op de boerderij aan toegaat in het dagelijks leven."
“Mensen weten vaak niet hoe het er op de boerderij aan toegaat in het dagelijks leven.”

Eerlijk vlees

Haar eigen dagelijkse leven speelt zich nog altijd af in Boekelo op de boerderij. Ze heeft een bedrijf opgestart met eerlijk vlees voor particulieren: koein.nl. Het is vlees van eigen koeien die alle ruimte krijgen en waarbij na de slacht geen geur-, kleur -, en smaakstoffen aan het vlees worden toegevoegd. "In deze tijd moet je in de agrarische sector creatief zijn," doelt Mabel op de vele regelgeving waar boeren mee te maken hebben. "En mensen vinden het leuk om te kijken op de boerderij en willen graag vlees waarbij ze kunnen zien waar het vandaan komt."

Of er op de boerderij ook plek vrij wordt gemaakt voor de kalender? "Ik krijg hem toegestuurd, dus hij krijgt zeker wel een plekje," besluit ze.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.