Verkeer
Weer
Zoek
Nieuws
Boekelo

Niet Nepal maar Nederland: vrijwilligersproject in Boekelo is een succes

De organisatie World Servants is met jongeren aan de slag gegaan bij de stichting De Beuk in Boekelo. Eigenlijk was het plan om in Kathmandu een school te bouwen, maar corona zette een streep door de rekening. De vrijwilligers doen er nu alles aan om een positieve impact in Nederland achter te laten.

World Servants

Projectleider Bart Jan van Assen werkt met de organisatie World Servants in een aantal ontwikkelingslanden, waaronder Nepal. Omdat dat dit jaar niet door kan gaan, zijn ze in Boekelo beland. Van de aanvankelijk 30-40 jongeren, zijn er nog ruim twintig meegegaan naar Boekelo. De school in Kathmandu komt er trouwens alsnog, dankzij een partnerorganisatie in Nepal.

De vrijwilligers steken de handen uit de mouwen bij stichting De Beuk. Zij verven de muren, geven de tuinkas een make-over en maken de daken schoon. Naast het lichamelijke werk staat vooral ook het menselijke contact centraal.

TEMPLATE REPORTAGE ONLINE 00 01 48 24 Still010
Vrijwilligers verven een muur bij stichting De Beuk.
Beeld: Jessy Soepenberg

Vrijwilligers enthousiast over project

Niet alleen stichting De Beuk, maar ook de jongeren zijn enthousiast over het project. “Het is echt geweldig. In het begin was het contact met de bewoners nog een beetje stroef, maar inmiddels komen ze ook meer naar ons toe. Zo hebben we al een aantal mooie gesprekken gehad. Dat schept echt een band met de mensen hier”, aldus vrijwilliger Jos Planken.

Voor aanvang van het project was een aantal jongeren nog wat sceptisch over een project in Nederland. “Ik dacht dat het in Nederland een ander soort project zou worden, gewoon met een groepje vrienden ergens heen. Maar de sfeer is precies zo als ik het ken uit het buitenland” zegt vrijwilliger Ties de Boer.

Voor herhaling vatbaar

Alhoewel de meeste jongeren volgende keer liever mee willen helpen bij een project in

het buitenland , zouden ze ook nog een keer aan een project in Nederland deelnemen. Projectleider Van Assen vindt een soortgelijk project in Nederland ook voor herhaling vatbaar: “De projectvibe die hier is, die is gelijk aan het buitenland. Ik zou dit zo weer doen.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.