Verkeer
Stuur appje
Zoek

'Dit jaar wéér geen feest is funest voor saamhorigheid in Oele'

'Als we dit jaar voor het tweede achtereenvolgende jaar geen feest houden, heeft dat gevolgen voor de saamhorigheid', was de gedachte van het bestuur van de Volksfeesten Oele. En daarom wordt er dit weekend, binnen de mogelijkheden die er zijn, toch feest gevierd in de buurtschap bij Hengelo. Onder de noemer 'Kleintje Oele' zijn er op zaterdagavond en op zondagmiddag twee keer 750 mensen welkom.

Geen Emma Heesters, wél Half um Half

In juni nog stond alles in de steigers voor een zo normaal mogelijk feestweekend met een aantal grote muzikale namen op de zaterdagavond, zoals Voltage (met The Voice-finalist Dave Vermeulen), Emma Heesters en Tim Akkerman. Nu blijft het bij muzikale helden uit de omgeving, zoals de bands Half um Half en Livin'Room.

“Normaal is zo'n streng deurbeleid niks voor ons, maar nu kunnen we in elk geval een feestje houden, zij het voor een besloten groep mensen.”

Streng deurbeleid

Toch is Christiaan Markslag blij dat er in elk geval nog íets mogelijk is. De voorzitter van de feestcommissie was donderdag 26 augustus aan de telefoon bij 1Twente Vandaag: "Normaal is zo'n streng deurbeleid niks voor ons en is iedereen welkom, maar nu kunnen we in elk geval een feestje houden, zij het voor een besloten groep mensen, met op beide dagen een goedgevuld muzikaal programma."

'Oelenaren eerst'

De Volksfeesten Oele trekken normaal gesproken op een zaterdagavond tussen de 1.500 en 2.000 mensen naar het terrein, nu dus niet meer dan de helft. De kaartverkoop ging dan ook in fases: "We hebben eerst alle Oelenaren in de gelegenheid gesteld kaarten te reserveren, daarna ging de rest in de vrije verkoop. Inmiddels zijn beide dagen uitverkocht."

“We hebben eerst alle Oelenaren in de gelegenheid gesteld kaarten te reserveren, daarna ging de rest in de vrije verkoop.”

Hekken

De organisatie had heel wat voeten in de aarde, omdat het reguliere draaiboek niet op elke vraag antwoord gaf. Markslag: "Zo moet het hele terrein in de hekken worden gezet en moet elke bezoeker gecontroleerd worden. Ze moeten een entreekaart bij zich hebben, kunnen aantonen dat ze gevaccineerd of getest zijn en zich kunnen legitimeren. Gelukkig heeft de gemeente Hengelo ons, waar nodig, goed geholpen bij alle voorbereidingen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.