Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Hengelo is alert: 'In uiterste geval kan kermis worden stilgelegd'

Lambertuskermis
Na een jaar afwezigheid staat de Lambertuskermis morgen weer in de Hengelose binnenstad.
Beeld: Lambertuskermis Hengelo / Gemeente Hengelo

Na een jaar afwezigheid staat de Lambertuskermis morgen weer in de Hengelose binnenstad. Er zijn flink wat maatregelen genomen, zodat de kermis verantwoord kan plaatsvinden. "Maar als bezoekers zich niet aan de basisregels houden, dan bestaat de kans dat attracties worden gesloten. In het uiterste geval kan zelfs de volledige kermis worden stilgelegd."

'Bij drukte worden omleidingen van kracht'

Dat zegt gemeentewoordvoerder Stijn Vrijkorte: ''Het gedrag van de bezoekers is van groot belang. Als zij zich niet aan de basisregels houden, zoals afstand bewaren en handen ontsmetten, dan bestaat de kans dat attracties worden gesloten. Ook vinden er continu tellingen plaats en bij te grote drukte worden omleidingen van kracht, of in een extreme situatie wordt de kermis gesloten.''

“Dit jaar hebben we dertig attracties en daarmee zijn we één van de grootste kermissen in Oost-Nederland. We hebben in ieder geval wel zeker de gezelligste kermis!”

Kermis verspreid

De kermis is dit jaar meer verspreid over het centrum en er zijn minder attracties. Ze staan niet alleen op de markt, maar ook op het Burgemeester Jansenplein, in de Brinkstraat en in de Enschedesestraat. Er wordt meer ruimte gecreëerd tussen de attracties, zodat er afstand gehouden kan worden. De gemeente Hengelo heeft alle omwonenden in een vroeg stadium persoonlijk geïnformeerd. Vrijkorte: "Uiteraard konden zij met klachten of opmerkingen bij ons terecht, maar evenementen zijn inherent aan het wonen in de binnenstad. We hebben ook niet veel vragen hierover binnengekregen."

Als vanouds

De kermis wordt verder weer als vanouds. Bekende attracties als de Geistervilla, Lucky Cranes en de zweefmolen zijn allemaal weer aanwezig. De Lambertuskermis mag dit jaar ook de Airborne ontvangen. Vrijkorte: "Dat is iets voor de echte waaghalzen. Dit jaar hebben we dertig attracties en daarmee zijn we één van de grootste kermissen in Oost-Nederland. We hebben in ieder geval wel zeker de gezelligste kermis!", lacht Vrijkorte.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.