Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Partij zonder program: "'Wat anders moet? Dat bepaalt de Hengeloër!'

Lokaal Hengelo gaat de verkiezingen in aan de hand van thema's die de partij de afgelopen tijd heeft opgehaald. Lijsttrekker Glenn Dedecker, gevraagd naar hun speerpunten: "Die hebben we niet. Wat er dan anders moet in Hengelo? Dat bepaalt de inwoner, niet wij. Over een paar weken maken we ons verkiezingsprogramma bekend." Donderdag 11 november was de geboren Belg te gast in 1Twente Vandaag.

Niet links, noch rechts

Lokaal Hengelo is niet links, noch rechts, nog een partij van het midden. Glen Dedecker: "Wij zijn een partij van betrokken Hengeloërs, daar wil ik geen labeltje aanhangen. Onze slogan luidt: 'Betrouwbaar, betrokken en dichtbij'. We denken niet in oplossingen, maar in oplossingsrichtingen."

Hij geeft een voorbeeld: "Partij X zegt dat er in Hengelo drie windmolens geplaatst moeten worden, maar dat willen de meeste inwoners helemaal niet. Wij zeggen: laat dat open en wacht de technische ontwikkelingen even af. Die gaan momenteel heel snel." Dedecker wil maar zeggen: de klimaatdoelstellingen kun je ook halen met innovaties die nu nog op de tekentafel liggen.

“Links of rechts? Wij zijn een partij van betrokken Hengeloërs, daar wil ik geen labeltje aanhangen.”

Bestelbus en megafoon

Hij is geboren in Vlaanderen. Door z'n werk kwam hij een kleine twintig jaar geleden in Twente terecht. Eerst bij een Haaksbergs bedrijf, daarna bij een Hengelose firma. In zijn Haaksbergse periode leerde hij z'n huidige vrouw kennen en daarmee was het pleit beslecht: Dedecker zou in Nederland blijven. Anno 2021 is hij financieel directeur van dat Hengelose bedrijf en al 13 jaar inwoner van Hengelo.

De politiek is hem met de paplepel ingegoten: "In mijn studententijd reed ik al campagne voor de Vlaamse Liberalen. Met een bestelbus en een megafoon de straten door. Ik vind dat nog steeds het leukst. Gewoon op straat met mensen praten over wat hen bezighoudt. Je kunt mij en mijn partijgenoten met onze gele hoedjes wekelijks vinden in de binnenstad, in de winkelcentra, in de wijken."

'Zij zeggen, wij doen'

Lokaal Hengelo kwam in 2018 in de raad met drie zetels, maar gaat nu voor meer dan een verdubbeling, laat DeDecker weten. Da's ambitieus, maar is het ook realistisch? "Ja, want we hebben goeie mensen voor al die zetels. Om dingen te kunnen veranderen, moet je de grootste zijn. Nou, dat betekent dus zeven zetels of meer. Ik geloof dat dat kan."

Zullen de kiezers het verschil wel weten tussen Lokaal Hengelo en de andere twee lokale partijen Pro Hengelo en BurgerBelangen Hengelo? Dedecker: "Zij zijn van het zeggen, wij zijn van het doen."

Lokaalhengelo glenndedecker
Lees ook
Glenn Dedecker voert lijst Lokaal Hengelo aan bij komende verkiezingen

Vader en echtgenoot

Als echtgenoot en vader van een zoon van 10 is hij de laatste tijd wel erg veel van huis. Wreekt zich dat niet een keer? "Politiek bedrijven naast een drukke baan is inderdaad een aanslag op je familieleven, maar uiteindelijk staat mijn gezin wel op nummer 1. Door deze campagne en door corona zijn we al jaren niet op zonvakantie geweest. Ik heb m'n zoon beloofd dat we volgend jaar weer naar de zon gaat. Hij zit nu te luisteren, dus daar kan ik niet meer onderuit, haha!"

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.