Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Gemeente Enschede brengt bezorging eigen post onder bij fietskoeriers, maar moet op zoek naar nieuwe werknemers

Mail g7615f0d58 1920
Beeld: Pixabay

Cycloon Post & Fietskoeriers voert vanaf 1 januari 2022 de postbezorging van de gemeente Enschede uit. Het bedrijf heeft een aanbesteding gewonnen en neemt het stokje over van MSG Koeriers, dat onlangs op het laatste moment afzag van een kort geding tegen de gemeente. Opvallend is dat medewerkers die de werkzaamheden voor de gemeente uitvoerden, niet meegaan naar Cycloon Post.

Bij MSG waren afgelopen jaren vanuit de DCW tientallen medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk. Toen eerder dit jaar bleek dat de gemeente Enschede met haar postbezorging niet verder wilde bij MSG, waren er vanuit de raad zorgen over de toekomst van deze medewerkers. Daarnaast spande MSG Koeriers een kort geding aan tegen het verlies van de werkzaamheden.

Medewerkers blijven bij MSG

Het kort geding werd in september, een dag voor de rechtszaak, ingetrokken. MSG wilde met de juridische strijd toekomstige samenwerking met de gemeente niet in de weg zitten en zich focussen op nieuwe opdrachten. De gemeente Enschede rondde daarna de onderhandelingen met Cycloon Post & Fietskoeriers met als insteek onder meer om de gedetacheerde medewerkers een zekere toekomst te bieden.

De fietskoerier heeft de betreffende medewerkers een aanbod gedaan, maar tegelijkertijd heeft ook MSG deze mensen aangeboden om bij hen in dienst te blijven. Zoals het er naar uit ziet, kiest iedereen die de postwerkzaamheden voor de gemeente voorheen uitvoerde ervoor om bij MSG te blijven.

Sorteerfaciliteit

Dat betekent dat er met de gunning van gemeentelijke postbezorging aan de fietskoeriers van Cycloon Post 20 fte aan (nieuwe) werkgelegenheid wordt gecreëerd. Gezien de krapte op de arbeidsmarkt dreigt er nu eerder een tekort aan medewerkers met een arbeidshandicap. Daarom is met Cycloon Post afgesproken dat er ten minste 6 mensen uit deze doelgroep worden aangetrokken voor de nieuwe werkzaamheden voor de gemeente.

Ook is de nieuwe postbezorger van de gemeente verplicht om voor de start van de werkzaamheden een sorteerfaciliteit in Enschede te openen. Daarover is Cycloon Post nu in onderhandeling.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.