Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Voedselbos schiet wortel in Hof Espelo

IMG 3489 Voedselbos XRE en Landschap Overijssel
Leden van Extinction Rebellion en medewerkers van Landschap Overijssel hebben afgelopen vrijdag het voedselbos Hof van Espelo aangeplant.
Beeld: Extinction Rebellion

Het was even spannend of het nieuwe voedselbos Hof van Espelo wel van de grond zou komen. De aanplant van bomen en struiken liep gevaar, omdat medewerkers van het bedrijf dat het planten zou verzorgen vanwege corona af moest haken. Leden van Extinction Rebellion mobiliseerden vrijdag hun netwerk en zorgden samen met het Landschap Overijssel dat het voedselbos wortel kan schieten.

Haast

Er was haast geboden, omdat het pootgoed nu nog de grond in kan. Bij lagere temperaturen is dat niet meer mogelijk. In Hof van Espelo gaat het nog niet eens om de oogst, zegt Quinten Pellegrom van Landschap Overijssel. “Het gaat om beleving. Het is ontzettend leerzaam om met eigen ogen te zien hoe voedsel op natuurlijke wijze groeit.”

De aanleg van het voedselbos van 0,6 hectare neemt twee tot drie jaar in beslag. Geïnteresseerden zijn nu al welkom om de ontwikkeling in Hof Espelo te bekijken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.