Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hengelose Amaliakenner: 'Als ze straks koningin is, hebben wij al een fors archief'

De Hengelose Claudia Witteveen en haar oud-plaatsgenote Ella Vermeulen volgen het Koningshuis en prinses Amalia al een tijdje op de voet. Samen zijn zij in oktober zelfs een website begonnen die volledig gericht is op onze kroonprinses, ‘All Things Amalia’. Claudia Witteveen vertelde erover in 1Twente Vandaag, op de vooravond van Amalia's achttiende verjaardag.

Claudia de Breij

Ter gelegenheid van die verjaardag schreef Claudia de Breij een biografie over de kroonprinses, gebaseerd op vele gesprekken die de twee met elkaar voerden. Het boek kwam enkele weken geleden uit en Claudia Witteveen was er als de kippen bij om een exemplaar te bemachtigen: “Ik had het al in handen één dag voor de officiële releasedatum en heb het in één ruk uitgelezen. Het is echt een heel tof boek, waarin ze vertelt over de band met haar ouders, haar hobby’s, vriendinnen, schoolleven en haar liefde voor paarden. Het geeft een mooi inkijkje in Amalia’s leven en je komt heel veel over haar te weten. Bijvoorbeeld dat ze veel gevoel voor humor heeft. Het verraste me echt hoeveel ze van zichzelf liet zien in het boek."

““Ik had het al in handen één dag voor de officiële releasedatum en heb het in één ruk uitgelezen.”

'We hebben elkaar nog maar één keer ontmoet'

Witteveen en haar oud-plaatsgenote Ella Vermeulen werkten beide al voor diverse bladen, voordat ze elkaar leerden kennen. Ze schrijven over de Europese koningshuizen voor bladen zoals Libelle, Veronica Superguide, Grazia en Nouveau. Toen ze allebei bij Nouveau terechtkwamen, leerden ze elkaar beter kennen, toch hebben ze elkaar nog maar één keer in het echt ontmoet: het contact verloopt vooral via telefoon en Whatsapp. Toch vormde dat voldoende basis om in oktober samen de website All Things Amalia te beginnen.

Groot archief

All Things Amalia is de eerste en enige nieuwssite die vooral op Prinses Amalia is gericht. Op de site kun je alles lezen over onze aanstaande koningin. De twee zien het vooral als investering. Claudia: “Wij willen een groot archief opbouwen nu Amalia nog niet veel in de spotlights staat. Tegen de tijd dat zij meer in het nieuws komt en wanneer ze straks koningin wordt, hebben wij al jarenlang alles bijgehouden over haar, terwijl anderen nog moeten beginnen met een archief. Hiermee kunnen wij ons onderscheiden”, aldus Witteveen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.