Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Gelden de coronaregels niet voor prinses Amalia?

Vorige week werd kroonprinses Amalia achttien. Om dat te vieren gaf ze een feestje in het park achter het paleis. Terwijl heel Nederland zich moet houden aan de coronamaatregelen nodigde zij 'gewoon' tientallen gasten uit. 1Twente ging de straat op in Hengelo en vroeg wat de mensen hiervan vinden.

Terwijl bronnen tegenover de Telegraaf spreken van zeker honderd gasten, laat de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) weten 'dat er maar 21 gasten waren uitgenodigd, maar dat niet iedereen zou zijn gekomen'. Maar dan nog: 4 gasten is de limiet en die regel geldt voor elke Nederlander. Ook al waren voor het koninklijke tuinfeest alle gasten getest en gevaccineerd en werd onderling afstand gehouden. Aldus de RVD.

Menselijk

De meningen van de mensen op straat zijn verdeeld. Sommigen begrijpen de prinses wel: "Je wordt maar één keer 18, ik snap wel dat ze dat feestje heeft gehouden. Ik denk dat het ook heel erg lastig is om je altijd aan de coronamaatregelen te houden. Zoiets is heel menselijk."

Voorbeeldfunctie

Anderen zien het anders. Iemand zegt: "Amalia heeft een voorbeeldfunctie. Het hoort niet dat het koningshuis wel een feestje kan geven en dat wij dat niet mogen."


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.