Verkeer
Stuur appje
Zoek

Bekenden en nieuwelingen op kandidatenlijst Democratisch Platform Enschede

Arjan Brouwer Ernst Bergboer 2021 12 03 103423 ppos
Arjan Brouwer is ook in 2022 de kartrekker voor Democratisch Platform Enschede
Beeld: Ernst Bergboer

Op de vandaag gepresenteerde kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van Democratisch Platform Enschede (DPE) prijken een paar bekende, maar vooral ook een heel aantal nieuwe namen. Het tekent - aldus lijstaanvoerder Arjan Brouwer - de vitaliteit van de rechtsconservatieve lokalen.

DPE presenteert zich als de ‘snelstgroeiende ledenpartij van Enschede’. Of dat feitelijk zo is, valt moeilijk vast te stellen, maar Brouwer durft de stelling wel aan. “Als ik het vergelijk met de ledenaantallen van partijen als de VVD en BurgerBelangen, dan doen wij het zo gek niet.”

‘Drie of vier zetels’

Het is om die reden, en omdat Brouwer naar eigen zeggen op straat de nodige sympathie voor ‘zijn’ Democratisch Platform oogst, dat de partij met de zojuist gepresenteerde lijst voor drie of vier zetels gaat. Brouwer beseft wel dat dat ambitieus is. “Het is zo versplinterd, allemaal. Maar toch, ik denk dat dat moet kunnen.”

icon_main_info_white_glyph

Kandidatenlijst DPE

1. Arjan Brouwer - 2. Hans Jansen - 3. Giuseppe Levatino - 4. Lieke Geesing - 5. Nody Holkamp - 6. Astrid Beuvink - 7. Artie de Lange - 8. Dick Melisie - 9. Maureen Bruintjes - 10. Roy Lucardi.

Brouwer zelf is als raadslid het gezicht van de partij en voert de lijst dan ook aan. Ook de nummer twee, fractievertegenwoordiger Hans Jansen, is een oud(er)-gediende. Giuseppe Levatino (nummer 3) en Roy Lucardie waren ook in het verleden al actief binnen DPE. Voor het overige bestaat de lijst uit nieuwelingen.

In de meeste Nederlandse gemeenten - zo ook in Enschede - vinden de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar plaats op 16 maart.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.