Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Hoger opgeleiden uit de Randstad? DPE-lijsttrekker Arjan Brouwer ziet liever dat Enschede zich focust op mbo'ers

Wie zijn de gezichten van de partijen waar we in Enschede en Hengelo op kunnen stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart? En wat vinden zij? In Ik Teken voor 80 storten we een vuur van vragen uit over de lijsttrekkers van beide gemeenten. Deze keer Arjan Brouwer, lijsttrekker van Democratisch Platform Enschede (DPE).

"Voor mijn gevoel zetten we in Enschede heel erg in op hoger opgeleiden", zegt lijsttrekker Arjan Brouwer in het Vragenvuurtje. En hij twijfelt of die ambitie en ontwikkeling - het aantrekken van hoger opgeleide inwoners uit het Westen - de Enschedeërs wel ten goede komt. "Wij zijn toch een maakstad. Een industriële stad met veel maakindustrie", aldus Brouwer. "En ik dat we dan toch veel meer op het mbo zouden moeten inzetten."

icon_main_info_white_glyph

Arjan Brouwer

Democratisch Platform Enschede, afgekort DPE, doet voor de tweede keer mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. En opnieuw is Arjan Brouwer (50) de lijsttrekker. De lokale partij heeft sinds maart 2018 één zetel in de gemeenteraad en die wordt dan ook bekleed door Brouwer, die in het dagelijks leven adviseur is in het omgaan met water in de buitenruimte.

Arjan Brouwer 2 Ernst Bergboer 2022 02 25 173738 rdwi
Arjan Brouwer, lijsttrekker voor Democratisch Platform Enschede
Beeld: Ernst Bergboer
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.