Verkeer
Stuur appje
Zoek

Stadsdichter Wouter Munsterman hoofdgast op Cultuurpodium Hengelo

Wouter Munsterman 3
De nieuwe stadsdichter van Hengelo Wouter Munsterman is zondag 19 december te gast op het Cultuurpodium Hengelo
Beeld: Hengelo Leest

De nieuwe stadsdichter van Hengelo Wouter Munsterman is zondag 19 december te gast op het Cultuurpodium Hengelo in de schouwburg. Hij zal de middag in de Wolvecampfoyer afsluiten met een ter plekke gemaakt sneldicht. Behalve stadsdichter is Munsterman ook actief als pianist en muziekdocent. Vanuit die professie neemt hij die zondag twee leerlingen mee, die de muzikale intermezzo’s zullen verzorgen.

Diverse gasten

Het programma van deze vierde editie van het Cultuurpodium is ook dit keer weer een mix van muziek, boeken, poëzie en beeldende kunst. Behalve Munsterman treden aan kunstschilders Gonda Steffens en Remco Dikken, dichter en streekhistoricus Dick Schlüter en schrijfster Annette Evertzen.

Dick Schlüter

Gonda Steffens is afgestudeerd in schilderen aan de AKI-ArtEZ Enschede. Ze heeft verre reizen gemaakt en is gefascineerd door de kwetsbare mens en zijn veerkracht. Hoe men overleeft in moeilijke omstandigheden. In haar atelier probeert ze deze indrukken tot een eenvoudig beeld terug te brengen. Ze exposeert deze maand in Schouwburg Hengelo.

Dick Schlüter, voormalig provinciedichter van Overijssel (2011-2013) en stadsdichter van Enschede (2021-2023), geeft in zijn nieuwe bundel Oostlandse gedichten een karakteristiek van de regio Twente; een stedelijk, agrarisch én natuurlijk deel van Nederland, waar paarden, vuur en nabuurschap culturele waarden zijn.

icon_main_info_white_glyph

Cultuurpodium Hengelo

Cultuurpodium Hengelo wordt van september tot en met april maandelijks verzorgd door de stichting Hengelo Leest en Schouwburg Hengelo. Het programma duurt van 15.00 tot 16.30 uur. De toegang is gratis. Vanwege de coronamaatregelen dienen bezoekers wel te reserveren; er zijn maximaal 50 vaste zitplaatsen beschikbaar. Ook is een coronatoegangsbewijs plus legitimatie noodzakelijk.

Annette Evertzen

De schilderijen en tekeningen van Remco Dikken laten een voorkeur voor het alledaagse zien, voor onderwerpen uit zijn directe omgeving. Verstilde taferelen van alledaagse voorwerpen en situaties in zorgvuldig opgebouwde composities. Zijn werk is als sinds jaren in diverse galerieën en musea te zien. Hier gaat hij in gesprek over zijn zoektocht naar beeld.

Annette Evertzen schetst in naar nieuwste boek Sober en nijver een beeld van de geschiedenis van de doopsgezinde families in Borne. Lang voor de opkomst van Spanjaard, zorgde deze kleine, strenggelovige gemeenschap ervoor dat Borne in de 17e eeuw de bakermat vormde van de Twentse textielindustrie.

Wouter munsterman stadsdicher lowres
Lees ook
Nieuwe stadsdichter Hengelo: Wouter Munsterman raakt gevoelige snaar bij jury
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.