Verkeer
Stuur appje
Zoek

Jarige muziekvereniging presenteert glossy '125 jaar Armonia'

Armonia schelberg magazine
Burgemeester Sander Schelberg ontvangt het eerste exemplaar uit handen van jongste Armonia-lid Bram Essing
Beeld: Armonia

Muziekvereniging Armonia bestaat dit jaar 125 jaar. Dat werd afgelopen zaterdag niet gevierd met een concert, maar met de presentatie van een eigen glossy. Burgemeester Sander Schelberg kwam er die ochtend hoogstpersoonlijk voor naar café Het Uurwerk aan de Langestraat. Het jongste lid van Armonia, Bram Essing (8), overhandigde hem het eerste van duizend exemplaren.

Voorzitter bij 1Twente Vandaag

Honderdzestig glimmende pagina’s vol met foto’s en verhalen. 683 gram schoon aan de haak. Voorzitter Manon Jonquière glimt al net zo als de glossy zelf: “Het is toch prachtig geworden? Zeg nou zelf. Dat mag ook wel, als je ziet hoeveel tijd er in is gaan zetten. Je kunt dat proces gerust vergelijken met het maken van een theaterproductie. Qua kosten en qua uren.”

Afgelopen zaterdag zou de 125e verjaardag gevierd worden met een jubileumconcert. Dat concert komt er echter alsnog op 25 juni volgend jaar, alsnog in de Stadhuishal. Jonquière: "Ervan uitgaande dat we dan weer met z'n allen bij elkaar kunnen komen en voor publiek kunnen optreden."

Jonquière is maandag 13 december tussen 16 en 17 uur te gast in 1Twente Vandaag. Dan vertelt ze alles over het magazine en wat er allemaal kwam kijken bij het maken ervan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.