Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

'Geen kerstmiddag in Hengelo? Dan gaan we thuis aan de zuip!'

De roemruchte kerstmiddag in Hengelo gaat ook dit jaar niet door. De coronamaatregelen maken het jaarlijkse feestje in de Hengelose binnenstad op de dag vóór Kerstmis onmogelijk. 1Twente-verslaggever Sil te Raa ging de straat op en vroeg de mensen wat ze nú gaan doen op 24 december.

'Net 18 geworden'

De eerste geïnterviewde vindt het vooral jammer dat hij 'niet aan de zuip kan' die middag: "Ik ben net 18 geworden, dus nu ik eindelijk een keer kan zuipen, mag het niet. Dat vind ik wel heel jammer. Hoe ik die middag en avond nu ga invullen?" Hij lacht: "Met m'n vrienden, met heel veel bier, heel weinig slaap en de volgende ochtend werken."

“Hoe ik die dag nu ga invullen? Met m'n vrienden, met heel veel bier, heel weinig slaap en de volgende ochtend werken.”

Stamppot

Een iets oudere Hengeloër was ongetwijfeld ook naar het centrumfeestje gegaan. Nu wordt het een feestje thuis: "We gaan al jaren met vrienden bij een van ons stamppot eten, een biertje erbij en daarna zetten we het feestje voort in de stad. Dat gaan we ook dit jaar doen. Met één verschil: dit keer hoeven we stad niet in."

238284 hh1 kerstmiddag1
Lees ook
Corona zet streep door aanstaande Kerstmiddag Hengelo

Paasweekend

Als pleister op de wonde wordt kerstmiddag verplaatst naar het paasweekend van volgend jaar, zodat er straks toch nog een feestje gevierd kan worden. Horecavoorman Berto Mulder weet nog niet welke dag het precies wordt: "Daarover moeten we nog met elkaar in overleg. Maar het wordt ongetwijfeld net zo'n feest als kerstmiddag."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.