Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

D66'er Marc ten Barge stapt over naar GroenLinks

Marc ten barge FOTO D66
Marc ten Barge is nieuw bij GroenLinks, maar heeft al een politieke carrière achter de rug bij D66.
Beeld: D66 Hengelo

Op de lijst van GroenLinks Hengelo prijken de nodige nieuwe namen, maar eentje valt extra op: Marc ten Barge. Hij is nieuw bij GroenLinks, maar heeft al een politieke carrière achter de rug bij D66. "Waarom ik terugkeer in de politiek? Corona heeft mij duidelijk gemaakt dat ik er nog niet klaar mee ben. De lockdowns richten grote maatschappelijke schade aan. Ik wil met GroenLinks extra investeren in een gezonde leefomgeving."

Energie

In de zomer van 2020 stopte hij bij D66 na 5 jaar raadlidmaatschap. Hij zei toen: "Als manager in een GGZ-instelling en spreker ben ik veel bezig met het onderwerp vitaliteit. Letterlijk betekent dit levenskracht. Waar krijg je energie van? De afgelopen maanden heb ik gemerkt dat ik onvoldoende tijd en energie kon geven aan mijn rol als raadslid en fractievoorzitter. Voor mij een situatie die ik niet kan verenigen met mijn visie op hoe ik mijn raadslidmaatschap wil invullen. Ik heb dan ook besloten om mijn fractievoorzitterschap en raadszetel na het zomerreces af te staan.”

Toen al was duidelijk dat duurzaamheid hem na aan het hart ligt. Dit vertelde hij bij z'n vertrek uit de raad vorig jaar zomer: "Ik ben er trots op een aandeel te hebben gehad in het coalitieprogramma, vooral in de forse investeringen in duurzaamheid voor de periode 2018 – 2022."

icon_main_info_white_glyph

'Lockdowns werken voor geen meter'

Marc ten Barge was dinsdagmiddag nog onbereikbaar voor een reactie. Woensdag volgde er vanaf zijn vakantieadres een reactie via Whatsapp: 'Corona heeft mij duidelijk gemaakt dat ik nog niet klaar ben met de politiek. De lockdowns werken voor geen meter en richten grote maatschappelijke schade aan. Er wordt door de overheid veel te weinig aandacht besteed aan preventieve gezondheidszorg. Mijn missie is dan ook om hier in Hengelo met GroenLinks vol voor te gaan. Denk aan extra investeren in een gezonde leefomgeving, subsidies op preventieve gezondheidszorg en educatie. Met behulp van de fijne groep mensen bij GroenLinks gaat dit zeker lukken!'

'Meer dan welkom'

Lijsttrekker Agnes Booijink is blij met de komst van Ten Barge: "Ik vond hem altijd al een goed raadslid en een fijne vent om mee samen te werken. Hij is meer dan welkom bij GroenLinks." Booijink is overigens blij met de hele lijst. Het zou ook wel gek zijn om iets anders te zeggen, toch? "Nee echt, de eerste zes op de lijst zijn allemaal raadslid-waardig." Ze lacht: "Jammer dat we waarschijnlijk niet zoveel zetels krijgen, maar met drie zetels én een wethouder zijn wij straks ook meer dan tevreden."

“Ik vond Marc ten Barge altijd al een goed raadslid en een fijne vent om mee samen te werken. Hij is meer dan welkom bij GroenLinks.”

Evers lijstduwer

GroenLinks gaat met de slogan 'De verschillen kleiner, de omgeving groener' de verkiezingen in. Vorige week werden de nummers 1 tot en met 3 op de lijst al bekend gemaakt, nu weet Hengelo ook waarop verder nog gestemd kan worden.

Na lijsttrekker Agnes Booijink (nu fractiemedewerker), Elske Mooijman (nu raadslid) en Joyce Vorgers (fractiemedewerker) wordt de top 5 volgemaakt door nieuwelingen Nico-Tom Pen (4) en Abby Gomez (5). Huidig fractievoorzitter Jan Evers stopt als raadslid en staat nu als lijstduwer op de laatste plek (12) op de lijst. De lijst wordt gecompleteerd door Joscha Kotter, Marcel van Duijvendijk, Corry Lameris, Rik Wolters en Danya Weevers.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.