Verkeer
Stuur appje
Zoek
PHOTO 2021 12 22 20 14 55
1Twente Nieuws
Twente

1Twente pakt tijdens de kerstdagen uit met Kerstnachtdienst, Ron Jans en FC Twente-documentaire

Ron Jans FC Twente
Ron Jans blikt terug op het afgelopen jaar.
Beeld: FC Twente Media

1Twente pakt tijdens de kerstdagen onder andere uit met een uitgebreid interview met trainer Ron Jans van FC Twente, de Kerstnachtdienst van het Studentenpastoraat vanuit de Grote Kerk op de Oude Markt en de documentaire van Fox Sports Doc Van Ons: De schaal kwam naar Twente. Het aangepaste programma wordt op de televisiezender en deels online uitgezonden.

Kerstavond: Ron Jans en Sterren.nl

Op televisie is vanaf 18.00 uur een special van 'Het veld op' te zien, waarin hoofdtrainer Ron Jans zeer uitgebreid terugblikt op de eerste seizoenshelft van FC Twente. De club gaat de winterstop in met een nette zesde plaats op de ranglijst. Wat zit er nog meer in het vat? Het interview wordt om het uur herhaald, dus om 20.00 uur, 22.00, etc.

Na Het Veld op is er muziek, met vanaf 19.00 uur de Sterren.nl Kerstspecial te zien. Ook deze uitzending wordt om het uur herhaald, dus om 21.00 uur, 23.00 uur, etc.

Via het online platform van 1Twente is bovendien vanaf 22.00 uur de Kerstnachtdienst van het studentenpastoraat te zien. De dienst in de Grote Kerk aan de Oude Markt wordt live gestreamd op 1Twente.nl. Het thema van de kerstnachtdienst is: God in everyday Life.

Eerste Kerstdag: FC Twente-docu

Op televisie is vanaf 18.00 uur de Fox Sports Doc Van ons: De schaal kwam naar Twente te zien. De documentaire gaat over het kampioenschap van FC Twente dat op 2 mei 2010 voor de eerste keer in de clubhistorie werd veroverd. De uitzending wordt daarna elk uur herhaald.

“En dan hebben we ook nog vader en zoon voor wie het wel een hele bijzondere dag was”

Van Ons - de schaal kwam naar Twente vertelt volgens documentairemaker Dirk Beers vooral de wat onbekendere verhalen rond het kampioenschap. Zoals die van de Belgische buschauffeur die niet wist waar hij in terecht zou komen. "Het was voor hem een absurde dag. Hij belandde in een soort bizar euforisch circus en hij vond het absoluut leuk om daar op terug te blikken."

Verder komt natuurlijk Wout Brama aan het woord, de enige die destijds voor FC Twente voetbalde en dat nog steeds doet. Beers: "Maar ook de gebroeders Hans en Ronald Pit Boersma, supporters van het eerste uur, waarvoor het lange wachten beloond werd. En dan hebben we ook nog vader en zoon voor wie het wel een hele bijzondere dag was."

Image
Thema Kerstnachtdienst van Studentenpastoraat
Beeld: Emiel Muijderman

Tweede Kerstdag: muziek en revue

Op televisie is vanaf 10.00 uur 's ochtends de Kerstnachtdienst, die op Kerstavond live online werd uitgezonden, terug te zien. De dienst wordt elk uur herhaald, maar om 17.00 uur voor de laatste keer.

Daarna wordt er muziek en theater uitgezonden, met om 18.00 uur een registratie van het concert Jannes in Gelredome. Om 20.00 uur wordt de voorstelling Foutje bedankt van de Hengelose revue uitgezonden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.