Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

IVN Hengelo krijgt cheque van ruim zeven mille voor educatiecentrum

IVN geld educatiecentrum
Het geld is bestemd voor een educatiecentrum bij de Heemtuin in Weusthag.
Beeld: Groener Hengelo

Natuurorganisatie IVN Hengelo heeft een cheque van 7.500 euro gekregen van de stichting Groener Hengelo. Het geld is bestemd voor een educatiecentrum bij de Heemtuin in het Weusthag.

Groener Hengelo

Stichting Groener Hengelo is per 1 januari gestopt met haar werkzaamheden. De duurzaamheidsclub stopt wegens persoonlijke omstandigheden en tijdgebrek van het bestuur. “Mensen hebben een fulltimebaan ernaast. Het lukt niet meer om de volledige aandacht te hebben. Dat is erg jammer, want aan onze passie is niets veranderd”, zegt voorzitter Gerrit Maring.

FRANKLIN STILL
Lees ook
Hengelo krijgt volgend jaar een natuurcentrum

Educatiecentrum

Het platform werd destijds in het leven geroepen om duurzame burgerinitiatieven in de praktijk te brengen. Een groot deel van het overgebleven kasgeld van Groener Hengelo is nu gedoneerd aan het IVN Hengelo. Het geld is bestemd voor de stichting Heemtuin en Natuur-Centrum Hengelo. De stichting beheert de Heemtuin in het Weusthag en wil graag een educatiecentrum openen in het gebied.

Excursies

Vanuit het educatiecentrum wil de stichting cursussen, excursies en lezingen organiseren. Ook gaan meerdere BSO's (Buitenschoolse Opvang-locaties, red.) gebruikmaken van de faciliteiten van het centrum. Groener Hengelo gaat van het laatste overgebleven geld fruitbomen weggeven aan Hengeloërs.

3d educatiecentrum IVN Hengelo
Het educatiecentrum krijgt een multifunctionele invulling.
Beeld: Groener Hengelo
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.