Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

HGV wil kinderen in beweging krijgen: ‘De motoriek gaat achteruit’

Buitensporten
HGV houdt gratis sportworkshops voor kinderen
Beeld: HGV

Hengelose Gymnastiek Vereniging (HGV) organiseert in januari en februari gratis gymlessen voor kinderen. Door de coronamaatregelen zijn we minder gaan bewegen. Vooral jonge kinderen bewegen steeds minder en door minder te bewegen holt ook hun mentale gezondheid achteruit. De gymactiviteiten worden op zaterdag gehouden in de buitenlucht bij de OSG Sporthal. Opgeven is niet nodig.

Gelukkiger

Kinderen worden gelukkiger van bewegen en kunnen beter leren als ze meer sporten. Gemiddeld zit zo’n tien tot vijftien procent van de kinderen niet bij een sportclub. “Deze kinderen spelen dus minder buiten. Door de sportlessen zo aantrekkelijk mogelijk te maken, hopen wij dat deze kinderen meer gaan bewegen. Bewegen is gewoon erg belangrijk”, vertelt Errol Herder van de gymnastiekvereniging.

'Wisselvallig coronabeleid lastig'

Tijdens de persconferentie werd vorige week verteld dat er tóch weer buiten gesport mag worden. Herder: “De sportlessen die wij voor de komende acht weken georganiseerd hadden, waren eigenlijk voor in de buitenlucht. Nu hebben we door de versoepelingen alles weer moeten omgooien. Het wisselende coronabeleid is gewoon erg lastig. Om teleurstelling te voorkomen hebben we de lessen afgelopen zaterdag wel laten doorgaan in de sporthallen.”

Programma:

15 januari: postbodespel en apenkooi
22 januari: kiezen uit freerunning, klimdoekturnen, acrobatiek en dans
29 januari: mega hindernisbaan en springkussenslagbal
5 februari: bobbelbaan, minitrampolinespringen, klim- en balanceerparcour, spelletjes
12 februari: bingo tocht en levend stratego (Deze dag verzamelen we bij de kinderboerderij ’t Weusthag aan de Van Alphenstraat 25)
19 februari: grote trampolinespringen en klimparcour

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.