Verkeer
Stuur appje
Zoek

Lokale partij in Enschede sluit verbond met Wybren van Haga's BVNL

Arjan Brouwer Ernst Bergboer 2021 12 03 103423 ppos
Arjan Brouwer, lijsttrekker van Democratisch Platform Enschede
Beeld: Ernst Bergboer

Het sluimerde al een tijdje in de wandelgangen, maar nu is ook officieel bekend gemaakt: Democratisch Platform Enschede (DPE) en Tweede Kamerlid Wybren van Haga trekken samen op in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. De lokale politieke partij neemt daarmee definitief afscheid van de link met Forum voor Democratie.

Democratisch Platform werd vier jaar geleden opgericht in het kielzog van het landelijke Forum voor Democratie, omdat de partij van Thierry Baudet destijds alleen in Amsterdam wilde meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Sinds het vertrek van ex-VVD'er Wybren van Haga bij FvD (in mei 2021) is DPE steeds meer de koers van diens nieuwe partij Belang van Nederland (BVNL) gaan volgen. Met de bekendmaking dat Forum voor Democratie meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen in Enschede werd duidelijk dat er van een band met DPE geen sprake (meer) is.

Samenwerking

Partijleider Arjan Brouwer van Democratisch Platform Enschede heeft ondertussen contact gezocht met Belang van Nederland (BVNL). Van Haga doet met zijn partij in twintig gemeenten mee aan de verkiezingen. Hoewel Enschede daar niet tussen staat, is er een samenwerking ontstaan en mag DPE het logo van BVNL voeren in haar publieke uitingen.

In aanloop naar de verkiezingen houden de partijen onder een gezamenlijke vlag elke woensdagmiddag vanaf 13.00 uur een verkiezingsbijeenkomst. Onder de noemer Burger voor Burgers wordt er onder het genot van een hamburger gesproken met inwoners bij Dolphia (5 februari), Speeltuin Glanerbrug (12 februari), Speeltuin 't Varvik (19 februari) en Speeltuin Robinia (26 februari).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.