Verkeer
Stuur appje
Zoek

Wereldkampioene Jade Groenewoud uit Hengelo gehuldigd op school: "Wat een verrassing!"

Jade groenewoud FOTO ISU
Schaatstalent Jade Groenewoud pakte afgelopen weekend liefst vier medailles en de overall titel bij de WK junioren in het Oostenrijkse Innsbruck.
Beeld: ISU

Schaatstalent Jade Groenewoud pakte afgelopen weekend liefst vier medailles en de overall titel bij de WK junioren in het Oostenrijkse Innsbruck. De 17-jarige Hengelose moest vandaag echter gewoon weer naar school en daar wachtte haar een huldiging.

'Verrassing'

"Ik kwam op school en daar stonden ze met z'n allen klaar. Dat was ontzettend leuk en een echte verrassing", zegt Jade tegenover Radio Oost. Ze won vier keer goud afgelopen weekend. Groenewoud had niet zoveel eremetaal verwacht: "Ik had het inderdaad niet zien aankomen. Wel gehoopt natuurlijk en gelukkig ging het hele weekend goed. Maar dat dit er dan uitkomt, is wel ontzettend fijn."

'Spannend'

Het was voor de Hengelose haar eerste WK. "Het was erg spannend. Vooral de eerste dag, maar toen eenmaal het toernooi bezig was, werd het wel beter. Volgend jaar mag ik nog meedoen en dan hoop ik dat ik mijn titel weer kan verdedigen."

Jade groenewoud midden FOTO ISU
Lees ook
Jade Groenewoud uit Hengelo nu ook wereldkampioene bij de junioren

Olympische Spelen

Vrijdag beginnen de Olympische Spelen en daarvan staat in 2026 de volgende editie op het programma. Groenewoud durft nog niet zover vooruit te kijken, maar hoopt daar natuurlijk wel bij te zijn: "Dat is nog wel heel ver weg, maar dat is wel een droom."

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.