Verkeer
Stuur appje
Zoek

Raadslid CDA Hengelo: "Ik ken geen vrouwen die nooit zijn lastiggevallen op straat"

Straatintimidatie is niet alleen een probleem in de grote steden. Uit cijfers van het CBS blijkt dat twee op de drie vrouwen in heel Nederland hier last van heeft en binnen de LHBTIQ+gemeenschap zijn de cijfers nog hoger. Het CDA Hengelo vindt dat hier meer aandacht voor moet komen.

'Het is vaak het begin van iets groters'

Al jaren hebben vrouwen, maar soms ook mannen, last van intimidatie en grensoverschrijdend gedrag op straat. Het kan voelen als iets kleins; nagefloten of nagesist worden. Maar vaak is het een begin en eindigt het met uitgescholden worden of zelfs achtervolgingen en erger. Het CDA Hengelo vindt dat de gemeente Hengelo het goede voorbeeld moet geven en hier tegen moet strijden.

Het beleid moet worden aangepast

Hanneke steen, fractievoorzitter en lijsttrekker van het CDA Hengelo, zegt: "Ik ken geen enkele vrouw in mijn omgeving die geen last heeft gehad van intimidatie. Het kan altijd gebeuren, bijvoorbeeld wanneer je naar huis fietst, winkelt en uitgaat. Het gemeentelijke beleid moet worden aangepast. We regelen meer voor honden dan tegen intimidatie op straat." Het CDA vindt dat straatintimidatie en de bestrijding ervan moet worden toegevoegd aan het veiligheidsbeleid.

Voorlichting op scholen

Met een plan van aanpak is het probleem natuurlijk niet opgelost, weet Steen: "Het gaat niet in één keer over. Maar je moet wel ergens beginnen, zoals met voorlichting geven en er meer aandacht aan besteden op scholen. Dit heeft in Rotterdam al tot succes geleid, ze zijn er daar actief mee aan de slag gegaan. Er zijn daar goede ervaringen met het beleid tegen straatintimidatie."

Ook in Enschede staat het inmiddels hoog op de agenda, mede dankzij publicaties over dit onderwerp door 1Twente.

Campagne ben je oke gestart 2 Rutger Borgerink JPG
Lees ook
Campagne tegen seksuele intimidatie in Enschede van start: "Zou eigenlijk niet nodig moeten zijn"
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.