Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Vier partijen doen voor het eerst mee aan verkiezingen in Hengelo

218329 verkiezingen 2
Het centraal stembureau van de gemeente Hengelo heeft vandaag bekendgemaakt dat er vijftien partijen mee gaan doen aan de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart.
Beeld: 1Twente

Het centraal stembureau van de gemeente Hengelo heeft vandaag bekendgemaakt dat er vijftien partijen mee gaan doen aan de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart. Naast de elf partijen die al zitting hebben in de raad zijn dit vier nieuwelingen: Hengelose Burgers, R3, Jezus Leeft en Forum voor Democratie.

Eén kandidaat is geschrapt

Vrijdag om 10.00 uur is er in een openbare zitting gekeken naar de geldigheid van de ingeleverde kandidatenlijsten en de kandidaten die op die lijst staan. Geen enkele lijst is ongeldig verklaard. Wél is een kandidaat van Forum voor Democratie van de lijst afgevoerd, te weten nummer 7, de heer of mevrouw R. J. Engelsman. De reden: de verklaring dat hij of zij instemt met de kandidaatstelling ontbreekt. Naar de reden is het vooralsnog gissen.

Forum doet mee in de drie grootste steden van Twente

Hierdoor staan er nu geen 10 mensen op de kandidatenlijst van Forum voor Democratie maar 9. Het is de eerste keer dat de partij in Hengelo mee doet aan de verkiezingen. In Twente staat de partij verder alleen op het stembiljet in Enschede en Almelo. De partij Jezus Leeft doet in Twente alleen mee in Hengelo. De partij heeft slechts één persoon op de kandidatenlijst staan: Keoma Ong-A-Fat.

Hengelose burgers pers
Lees ook
Hengelose Burgers presenteert met kandidatenlijst 'afspiegeling van de Hengelose samenleving’

Herbert Capelle en Jan Huiskes

Andere nieuwe partijen in Hengelo zijn Hengelose Burgers onder aanvoering van Herbert Capelle en R3 onder aanvoering van Jan Huiskes. Op het stembiljet heeft Forum voor Democratie nummer 12, R3 nummer 13, Hengelose Burgers nummer 14 en Jezus Leeft tenslotte nummer 15.

Jezus leeft pixabay
Lees ook
Hengelo enige Twentse gemeente waar Jezus Leeft meedoet aan verkiezingen
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.