Verkeer
Stuur appje
Zoek

250 Enschedeërs hebben vragenlijst over verkiezingen al ingevuld: veel zwevende kiezers

De vragenlijst van 1Twente over de belangrijkste verkiezingsthema's bij de gemeenteraadsverkiezingen is al door meer dan 250 Enschedeërs ingevuld. In de enquête wordt respondenten gevraagd naar wat zij belangrijk vinden voor hun gemeente, maar ook of zij al weten waar zij op stemmen. Opvallend is dat veel van hen nog tot de 'zwevende kiezers' behoren.

Van de 216 respondenten die hun stemgedrag willen delen, geven er 74 aan dat zij nog niet weten op welke partij zij volgende maand gaan stemmen. Dat betekent dus dat 34 procent nog 'zwevende kiezer' is.

Vragenlijst zwevende kiezers
Een op de drie respondenten uit Enschede weet nog niet op wie zij/hij gaat stemmen volgende maand. De andere keuzes worden pas na afloop van de enquête bekend gemaakt.
Beeld:

In een landelijk onderzoek van I&O Research, dat enkele dagen geleden is gepubliceerd, geeft 21 procent van de ondervraagden aan nog geen enkel idee te hebben. Van hen die wel een voorkeurspartij hebben zegt in dat onderzoek overigens 70 procent nog niet zeker van die keuze te zijn.

Verkiezingsthema's

De verkiezingsenquête is nog tot het einde van deze maand open. De vragen over het stemgedrag zijn niet verplicht. Wel wordt respondenten gevraagd om hun (maximaal) drie belangrijkste thema's voor Enschede te delen. Onderdeel van de vragenlijst - die ongeveer vijf minuten in beslag neemt - is ook een lijst met stellingen over politieke onderwerpen.

VUL DE VRAGENLIJST (ENSCHEDE) HIER IN

Ook enquête voor Hengelo

Voor de inwoners van Hengelo heeft 1Twente een soortgelijke vragenlijst samengesteld, maar met vragen die zijn toegespitst op hun eigen gemeente. Er zijn inmiddels meer dan 100 reacties.

VUL HIER DE VRAGENLIJST (HENGELO) IN
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.