Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Attractiepark de Waarbeek breidt uit met nieuwe attracties

296533 Waarbeek 36
De bekende roddelbaan van De Waarbeek, de oudste nog werkende stalen achtbaan van Nederland uit 1930, krijgt na jaren concurrentie.
Beeld: De Waarbeek

Attractiepark De Waarbeek in Hengelo blijft vernieuwen. Ondanks de impact van de coronamaatregelen op de bedrijfsvoering, investeert het park een half miljoen euro in onder meer vier nieuwe attracties, waaronder de nieuwe familieachtbaan “Rupsje Mae”.

Nieuwe attracties

De bekende roddelbaan, de oudste nog werkende stalen achtbaan van Nederland uit 1930, krijgt daarmee na jaren concurrentie. Een andere nieuwe attractie is Haunted House, “Huyze Pelle” waarin bezoekers oog in oog komen te staan met de nogal bijzondere voorouders van Postbode Pelle. Ook kunnen bezoekers aan boord stappen van de ‘Rocking Roger” en meevaren over de wilde zee met Kapitein Roger.

Betere verkeersveiligheid en bereikbaarheid

Naast de vernieuwingen in het park komt er ook een nieuwe ingang en is de verkeersveiligheid en bereikbaarheid van het park aangepakt. Door de komst van een nieuwe verkeersheuvel is een duidelijkere oversteekplaats gecreëerd en ook is het park beter bereikbaar met het openbaar vervoer. Zo is er een nieuwe bushalte geplaatst aan de voorzijde van het attractiepark. Het is de bedoeling dat De Waarbeek op 2 april weer opengaat voor het publiek.

Still de meelopers 2021 06 22 091821 gkat
Lees ook
Werken bij De Waarbeek: 'Dit was mijn leukste stage ooit'
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.