Verkeer
Stuur appje
Zoek

Verbindend Enschede legt zich neer bij gedwongen noodopvang, 'maar niet zonder consequenties'

Wie zijn de gezichten van de partijen waar we in Enschede en Hengelo op kunnen stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart? En wat vinden zij? In Ik Teken voor 80 storten we een vuur van vragen uit over de lijsttrekkers van beide gemeenten. Deze keer Erwin Versteeg, lijsttrekker van Verbindend Enschede en op dit moment zelfstandig raadslid.

Opvallend in het Vragenvuur met Erwin Versteeg is dat de Enschedeër net als andere partijen op de rechterflank (PVV, Democratisch Platform, Forum voor Democratie) geen voorstander is van opvang van asielzoekers, maar niet meer ageert tegen de huidige noodopvang op het vliegveld, ook al is die door het Rijk zonder juridische onderbouwing verplicht. "Die opdracht moeten we nu gezamenlijk uitvoeren", aldus Versteeg. "Maar dat heeft wel consequenties voor de afspraken met het COA." Verbindend Enschede wil dat de gemeente de opvang van vluchtelingen met een verblijfsstatus - zogeheten statushouders - terugschroeft.

icon_main_info_white_glyph

Erwin Versteeg

Erwin Versteeg (59) sinds de verkiezingen in 2018 gemeenteraadslid in Enschede. Aanvankelijk voor de PVV, maar zo'n negen maanden na zijn installatie stapt Versteeg uit de fractie en gaat hij verder Groep Versteeg. Op de achtergrond is hij dan al bezig aan de oprichting van Verbindend Enschede, waarmee hij op 14, 15 en 16 maart meedoet aan de verkiezingen. In het dagelijks leven is Versteeg zelfstandig ondernemer.

Erwin Versteeg Ernst Bergboer
Erwin Versteeg, raadslid en lijsttrekker van Verbindend Enschede
Beeld: Ernst Bergboer
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.