Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Opnieuw waarschuwingsborden van Stichting Paddentrek Hengelo gestolen

Voor het tweede opeenvolgende jaar zijn de waarschuwingsborden van Stichting Paddentrek Hengelo gestolen. De borden stonden langs de fietssnelweg F35 tussen Hengelo en Enschede om scooterrijders en fietsers te waarschuwen voor overstekende amfibieën.

Gedupeerd

Vrijwilligers van stichting paddentrek hebben de waarschuwingsborden 10 februari geplaatst. Twee dagen later werden de borden alweer gestolen. Op een vakkundige manier zijn de borden van de palen losgeschroefd. Vorig jaar werden er negen borden gestolen, nu zijn er al vier borden gestolen. "Dit is voor een non-profit organisatie als de Stichting Paddentrek Hengelo niet meer te betalen. Opnieuw zijn wij ernstig gedupeerd", zegt Adri Schols, voorzitter Stichting Paddentrek Hengelo.

Waarschuwen

"Het doel van de borden is voorbijgangers te wijzen op de paddentrek", vertelt Adri. Tijdens de paddentrek, in het vroege voorjaar, worden in een periode van ongeveer 10 weken op deze weg honderden amfibieën geholpen bij een veilige oversteek van deze fietssnelweg. Volgens Adri zijn tientallen vrijwilligers van de stichting paddentrek Hengelo avond aan avond bezig om de padden veilig naar de overkant te krijgen. Voor de veiligheid van zowel de amfibieën als de vrijwilligers worden er ieder jaar borden geplaatst.

Anoniem terugbrengen

Schols doet een oproep aan de dieven: “Breng de borden terug. We willen niet dat de veiligheid van mens en dier in gevaar wordt gebracht.” Borden kunnen (anoniem) ingeleverd worden tijdens de avonduren achter het hek op de kruising fietssnelweg F35 en de Kettingbrugweg.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.