Verkeer
Stuur appje
Zoek

SP-lijsttrekker Piet van Ek wil overvolle singels in Enschede met 'groene golf' te lijf

Wie zijn de gezichten van de partijen waar we in Enschede en Hengelo op kunnen stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart? En wat vinden zij? In Ik Teken voor 80 storten we een vuur van vragen uit over de lijsttrekkers van beide gemeenten. Deze keer Piet van Ek, lijsttrekker van de SP in Enschede.

In het Vragenvuurtje pleit Piet van Ek voor een 'groene golf' op de Enschedese singels. Dat houdt in, dat wie zich aan de maximumsnelheid houdt, in principe altijd groene verkeerslichten heeft. Anders wordt de verkeersdrukte op de singels volgens de SP-lijsttrekker niet opgelost. "Probeer eens een oplossing te bedenken en niet altijd meer asfalt." Dat komt niet ten goede aan 'Enschede Fietsstad'. "Ik vind dat niet alleen fietsers centraal moeten staan, maar ook auto's."

icon_main_info_white_glyph

Piet van Ek

Piet van Ek (62) heeft - met verschillende tussenpozen - al meer dan acht jaar ervaring als gemeenteraadslid in Enschede. Hij volgde in augustus 2020 Annelies Futselaar op als fractievoorzitter in de gemeenteraad en is bij de aankomende verkiezingen voor het eerst lijsttrekker van de Socialistische Partij. In het sociale leven van Enschede is Van Ek vooral een bekend gezicht bij voetballers. De SP'er is namelijk scheidsrechter in het amateurvoetbal.

Piet van Ek Ernst Bergboer
Piet van Ek, lijsttrekker van de SP in Enschede
Beeld: Ernst Bergboer
Enquete screenshot 2022 01 31 204002 thca
Lees ook
Praat mee: wat zijn de belangrijkste thema's bij de verkiezingen in Enschede?
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.