Verkeer
Stuur appje
Zoek

Als mens, dier en natuur geen last hebben, wil Partij voor de Dieren windmolens en zonneparken in Enschede

Wie zijn de gezichten van de partijen waar we in Enschede en Hengelo op kunnen stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart? En wat vinden zij? In Ik Teken voor 80 storten we een vuur van vragen uit over de lijsttrekkers van beide gemeenten. Deze keer Judith Hofte, lijsttrekker van de Partij voor de Dieren in Enschede.

De Partij voor de Dieren is een partij die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. Maar dat betekent volgens lijsttrekker Judith Hofte niet dat elk zonnepark of elke windmolen ook ongeacht de hoeveelheid bezwaren moet doorgaan. "Wij willen zonneparken en windmolens waar mens, dier en natuur daar geen last van heeft. Zo min mogelijk", aldus Hofte. "Loop eens door Enschede en kijk eens omhoog naar al die lege daken. Dan kom je al een heel eind."

icon_main_info_white_glyph

Judith Hofte

Judith Hofte (51) is een nieuw gezicht in de Enschedese politiek. Ze is al enige jaren verbonden aan de Partij voor de Dieren, maar die partij doet dit jaar pas voor het eerst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Enschede. Vader Hans Hofte (voormalig raadslid Stadspartij) is echter geen onbekende in de lokale politiek. In het dagelijks leven is Judith Hofte boekrecensent bij NBD Biblion.

Judith Kofte Ernst Bergboer
Judith Hofte, lijsttrekker van de Partij voor de Dieren in Enschede.
Beeld: Ernst Bergboer
Enquete screenshot 2022 01 31 204002 thca
Lees ook
Praat mee: wat zijn de belangrijkste thema's bij de verkiezingen in Enschede?
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.