Verkeer
Stuur appje
Zoek

Het was niet de droomcoalitie van VVD-lijsttrekker Diepemaat, 'maar niemand haalt 39 zetels in Enschede'

Wie zijn de gezichten van de partijen waar we in Enschede en Hengelo op kunnen stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart? En wat vinden zij? In Ik Teken voor 80 storten we een vuur van vragen uit over de lijsttrekkers van beide gemeenten. Deze keer Jeroen Diepemaat, lijsttrekker en wethouder namens de VVD in Enschede.

Moet er meer gevlogen worden op Twente Airport? Wordt het tijd voor een windmolen in Enschede? VVD-lijsttrekker Jeroen Diepemaat geeft antwoord op deze en andere prangende vragen. Maar hij spreekt ook voor het eerst over de coalitie, waarin de samenwerking niet altijd vlekkeloos verliep. "Niemand haalt 39 zetels in zijn eentje. Je zult compromissen moeten sluiten. De huidige coalitie is ook niet wat ik ervan zou dromen als ik zelf de verkiezingsuitslag mocht maken", aldus Diepemaat. Om er aan toe te voegen dat er veel goede dingen zijn bereikt afgelopen vier jaar.

icon_main_info_white_glyph

Jeroen Diepemaat

Jeroen Diepemaat (32) is de jongste bestuurder in het college van burgemeester en wethouders van Enschede. Hij groeide op in Almelo, maar kwam voor zijn studie Elektrotechniek (later Bestuurskunde) naar Enschede. Diepemaat was tussen 2007 en 2009 voorzitter van de landelijke jongerenafdeling van de VVD. In 2010 werd hij raadslid in Enschede. Na de verkiezingen in 2018 werd Jeroen Diepemaat op 29-jarige leeftijd geïnstalleerd als wethouder.

Jeroen Diepemaat Ernst Bergboer
Jeroen Diepemaat, lijsttrekker en wethouder van de VVD in Enschede.
Beeld: Ernst Bergboer
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.