Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Agnes Booijink (GroenLinks Hengelo): 'Enschede is óók mijn stad'

Wie zijn de gezichten van de partijen waar we in Hengelo en Enschede op kunnen stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart? En wat vinden zij? In het kader van de 1Twente-verkiezingscampagne 'Ik Teken voor 80' bestoken we de lijsttrekkers van beide gemeenten met vragen. Deze keer in de rubriek Vragenvuur Agnes Booijink, lijsttrekker van GroenLinks Hengelo.

Vijf windturbines

Wat Agnes Booijink persoonlijk betreft komen er in Hengelo vijf windturbines, maar ze weet dat dit onderwerp gevoelig ligt bij andere partijen, waarmee ze straks graag een coalitie zou willen vormen, als die kans zich voordoet: "Ik zie het daarom in een bredere context. Hengelo is onderdeel van Twente, Overijssel en Nederland. We moeten over dit onderwerp in gesprek met elkaar. Samenwerken dus."

icon_main_info_white_glyph

Wie is Agnes Booijink?

Agnes Booijink (57) staat voor de tweede keer op de lijst van GroenLinks Hengelo. In 2018 stond ze op plek 3. Ze is sinds dat jaar fractievertegenwoordiger voor de partij en nu dus gepromoveerd tot lijsttrekker. Ze volgt daarmee de huidige fractievoorzitter Jan Evers op; Evers staat niet langer op de lijst. In het dagelijks leven werkt Agnes Booijink als zelfstandig fotograaf en docent op het gebied van fotografie en kunst. Daarnaast is ze huisartsenchauffeur. Ze houdt van theater, museum, lezen en buiten zijn en ze is buddy bij AZC Hengelo. Agnes Booijink is moeder van Jerom (18) en Rosabé (20) en partner van Paul Staats.

Enschede

Samenwerken wil ze ook met Enschede. Op de stelling dat Enschede de belangrijkste stad van Twente is, zegt ze volmondig 'ja'. Verrassend volgens interviewer Wilco Louwes. Booijink geeft graag toelichting: "Ik heb in Enschede gestudeerd, er wonen veel vrienden hier, er is veel kunst. Enschede is ook echt mijn stad, maar ik woon in Hengelo. Helemaal prima."

Agnes Booijink 2 Ernst Bergboer 1
In het dagelijks leven werkt Agnes Booijink als zelfstandig fotograaf en docent op het gebied van fotografie en kunst. Daarnaast is ze huisartsenchauffeur.
Beeld: Ernst Bergboer/1Twente
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.