Verkeer
Stuur appje
Zoek

LINK-lijsttrekker laakt het collegebeleid in Enschede: 'Lage inkomens kunnen geen woning van 4 ton kopen'

Wie zijn de gezichten van de partijen waar we in Enschede en Hengelo op kunnen stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart? En wat vinden zij? In Ik Teken voor 80 storten we een vuur van vragen uit over de lijsttrekkers van beide gemeenten. Deze keer Turgay Ekinci, lijsttrekker van lokale partij LINK.

Betaalbare woningen, dat is een van de belangrijkste thema's wat LINK betreft. In het Vragenvuurtje wil lijsttrekker Turgay Ekinci daar dan ook uitgebreider over praten. "Enschede is niet de rijkste stad. We worden continu, als we kijken naar de CBS-cijfers, tot de armste steden uitgeroepen." De focus op woningen in het hogere (koop)segment vindt hij dan ook niet terecht. "Je kan niet verwachten dat mensen met een lager inkomen in een keer een huis van 4 ton kunnen kopen."

icon_main_info_white_glyph

Turgay Ekinci

Turgay Ekinci is de naam van de eerste lijsttrekker van LINK. De 33-jarige Enschedeër runt HolidayLaunch, een reisbureau op Boswinkel dat gespecialiseerd is in reizen naar Turkije. Samen met zijn voormalige zakenpartner (die vanwege zijn werk in de jeugdzorg op de achtergrond wil blijven en ook niet de raad in wil) richt hij vorig jaar de partij op. De politieke signatuur schaalt hij in tussen SP en DENK.

Turgay Ekinci 3 Ernst Bergboer
Turgay Ekinci, de lijsttrekker van lokale partij LINK bij de gemeenteraadsverkiezingen in Enschede.
Beeld: Ernst Bergboer
Enquete screenshot 2022 01 31 204002 thca
Lees ook
Praat mee: wat zijn de belangrijkste thema's bij de verkiezingen in Enschede?
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.