Verkeer
Stuur appje
Zoek

Kunstzinnig talent kan eindelijk het Open Podium Twente weer op

Open Podium Twente danseres
Het publiek kan optredens verwachten van dansgroepen, singer-songwriters, bands en kleinkunstenaars van alle leeftijden.
Beeld: Schouwburg Hengelo

Schouwburg Hengelo verzorgt dit jaar voor de 17e keer de talentenjacht Open Podium Twente, waarbij deelnemers zich mogen presenteren op een professioneel podium en waarbij zij kans maken op maar liefst 2.500 euro. Op zaterdag 12 en zondag 13 maart vinden de voorrondes, mét publiek, plaats. Liefst veertig dansgroepen, singer-songwriters, bands en kleinkunstenaars hebben zich aangemeld.

Dé talentenjacht van Twente

In 2020 en 2021 was er géén Open Podium Twente vanwege corona, maar dit jaar zou er sowieso weer iets gebeuren, laat marketingmanager Mirella Jellema namens de schouwburg weten: "We hadden al een plan liggen om het deels online te doen, maar toen Nederland half februari groen licht kreeg om weer evenementen te organiseren, kon ook hier de vlag uit. Neem alleen al grote dansgroepen, die ook tussen de aanmeldingen zitten, die wil je natuurlijk in het echt zien. En we kunnen nu gelukkig ook weer publiek toelaten."

'Pitch clip'

Omdat eerder dit jaar nog niet duidelijk was hoe het zou gaan met de pandemische beperkingen, werden de kandidaten gevraagd om een 'pitch clip' in te sturen. Dat bleek om twee redenen een goede zet, legt Jellema uit: "Zo kregen we direct een goed beeld van de inzendingen en aan de hand daarvan kunnen we een evenwichtige indeling voor beide voorrondes maken. Tweede voordeel is dat het maken van zo'n clip een drempel opwerpt, waardoor alleen acts die echt denken kans te maken zich aanmelden. Hierdoor hebben we niemand hoeven teleurstellen: alle inzenders doen mee."

Wijde regio

De bijna 40 deelnemers van Open Podium Twente komen uit de wijde regio: van Almelo tot Olst en van Markelo tot Enschede. Verwacht dansgroepen, singer-songwriters, bands en kleinkunstenaars van alle leeftijden. Allen strijden om de hoofdprijs van 2.500 euro. Deze prijs wordt beschikbaar gesteld door Rabobank Centraal Twente en is bedoeld voor de doorontwikkeling van het talent.

icon_main_info_white_glyph

Kaartverkoop

Kaarten voor de twee voorrondes kosten slechts 2,50 euro zijn te koop via de kassa van Schouwburg Hengelo van maandag tot en met vrijdag tussen 12:00 en 16:00 uur, ook telefonisch bereikbaar via 074-2556789 en via de website www.schouwburghengelo.nl.

Voorrondes

De voorrondes vinden plaats op zaterdag 12 maart vanaf 19.30 uur en op zondag 13 maart vanaf 19.00 uur in de grote zaal van Schouwburg Hengelo. Jellema: "Alle deelnemers krijgen 5 minuten de tijd om hun talenten aan het publiek en de jury te tonen. Naast dat het voor het publiek natuurlijk ontzettend leuk is om te kijken naar al het talent, is er voor hen ook een belangrijke taak weggelegd. Zij wijzen namelijk per voorronde 6 acts aan die doorgaan naar de halve finales op 9 en 10 april."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.