Verkeer
Stuur appje
Zoek

Partijloze Jan ten Wolde wil de Enschedese politiek 'eerlijker, rechtvaardiger en duurzamer' maken

Wie zijn de gezichten van de partijen waar we in Enschede en Hengelo op kunnen stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart? En wat vinden zij? In Ik Teken voor 80 storten we een vuur van vragen uit over de lijsttrekkers van beide gemeenten. Deze keer Jan ten Wolde, lijsttrekker van blanco lijst 12.

Het wordt in de lokale politiek tijd voor iemand met een 'grote bek', vindt Jan ten Wolde. Daarom stond hij in januari wekenlang voor het stadskantoor om voldoende ondersteuningsverklaringen te krijgen om als blanco lijst mee te kunnen doen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Daar zag hij naar eigen zeggen hoe het vertrouwen in de politiek is verdwenen. "Mensen ouder dan 30 sprak ik op een gegeven moment helemaal niet meer aan. Die zeggen allemaal: 'hou toch op over politiek, ik wil er niks over horen'." Ten Wolde wil als éénpitter bijdragen aan het herstellen van het vertrouwen, de rechtvaardigheid en de eerlijkheid in de lokale politiek.

icon_main_info_white_glyph

Jan ten Wolde

Jan ten Wolde (63) is een geboren en getogen Enschedeër. Hij heeft geen achtergrond in de politiek, maar stelt zich via zijn blanco lijst kandidaat op basis van zijn strijd voor 'openheid, eerlijkheid, menselijkheid, rechtvaardigheid en duurzaamheid'. Ten Wolde heeft een achtergrond als software ontwikkelaar. Zijn politieke programma ligt volgens hem het dichtst in de buurt bij SP en Bij1.

Jan ten Wolde 1 Ernst Bergboer
Jan ten Wolde, lijsttrekker van blanco lijst 12
Beeld: Ernst Bergboer
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.