Verkeer
Stuur appje
Zoek

Turgay Ekinci van LINK: 'Armoede en afval zijn de grote problemen van de stad'

Zijn nieuwe partij LINK, zegt lijsttrekker Turgay Ekinci, staat voor verbinding. “Armoede is een van onze grootste problemen in de stad. Wij willen mensen helpen aan betaalbare huisvesting. Ook voor nieuwkomers.”

Keihard een puinhoop

Een enorme ergernis is het afvalbeleid zoals dat in Enschede vorm kreeg. “Zo’n groot probleem hadden we nog nooit. Het is keihard een puinhoop”, zegt Ekenci. Hij vindt dat het beleid op de schop moet.

“Het probleem hebben we zelf gecreëerd. We moeten terug naar het oude beleid met 300 kilo gratis storten en twee keer per jaar gratis groot vuil aan de straat. Dat scheelt rotzooi op straat en in de bossen”, aldus Dounia Hasbi.

Bereikbaarheid

Maar de partij heeft meer noten op de zang. LINK gaat een punt maken van de bereikbaarheid. De te smalle Molenstraat en het geld dat is besteed aan de verbreding van de Gronausestraat in Glanerbrug zonder zichtbaar resultaat en niet vergeten de Deuningerstraat en de singels waar het verkeer zich maar moeizaam doorheen wurmt. Dat moet anders, zeggen Hasbi en Ekinci.

Wijkteams

Beiden hebben ook de wijkteams op de korrel. Hasbi: “Die zijn achterhaald.” Wat heb je aan wijkteams die zeggen er te zijn voor hulp aan de Enschedeërs terwijl er de wachttijden voor hulp heel lang zijn. Volgens de twee Linkers kan dat niet: “Je moet zorg snel kunnen krijgen.”

Prognose

Lijsttrekker Ekinci denkt drie zetels te krijgen. Ondanks een soortgelijke signatuur, heeft hij heeft niet veel op met DENK die niet meer meedoet aan de verkiezingen. “We zijn een eigen partij begonnen, omdat we niet in de slachtofferrol willen duiken.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.