Verkeer
Stuur appje
Zoek

Partijloze Ahmed Yilmaz wil frisse wind door Enschedese politiek: 'de partijendemocratie is passé'

Wie zijn de gezichten van de partijen waar we in Enschede en Hengelo op kunnen stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart? En wat vinden zij? In Ik Teken voor 80 storten we een vuur van vragen uit over de lijsttrekkers van beide gemeenten. Deze keer Ahmed Yilmaz, lijsttrekker van blanco lijst 16.

Het wordt tijd voor een frisse wind in de politiek, vindt Ahmed Yilmaz. Eigenlijk in het hele land, maar het voormalige raadslid van SP wil eerst maar eens beginnen in zijn eigen stad Enschede. Als blanco lijst heeft hij zich ingeschreven. Want Yilmaz presenteert zich het liefst als partijloos. Hij pleit voor pure democratie, waarbij inwoners niet alleen wat mogen zeggen over het beleid, maar via co-creatie ook daadwerkelijk inspraak krijgen. "Ik vind dat de partijendemocratie passé is", aldus Yilmaz. Hij is dus ook tegen een coalitie van enkele partijen. "De raad zou zijn eigen college moeten vormen."

icon_main_info_white_glyph

Ahmed Yilmaz

Hij was ooit in een ver verleden raadslid bij GroenLinks en zat later in de gemeenteraad voor de SP. Ahmed Yilmaz (49) is dus geen onbekende in de Enschedese politiek. In het dagelijks leven is Yilmaz sociaal werker, maar ook in aan de lokale democratie zou hij graag zijn steentje willen bijdragen. Vorig jaar kandideerde Yilmaz zich als burgemeester. "Om te laten zien dat iedereen burgemeester kan worden", zegt hij daarover.

Ahmet Yilmaz 2 Ernst Bergboer
Ahmed Yilmaz, lijsttrekker van blanco lijst 16
Beeld: Ernst Bergboer
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.