Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Brian Geertshuis (FvD Hengelo): 'Mijn partij heeft altijd een zwak gehad voor lokale partijen'

Wie zijn de gezichten van de partijen waar we in Hengelo en Enschede op kunnen stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen? En wat vinden zij? In het kader van de 1Twente-verkiezingscampagne 'Ik Teken voor 80' bestoken we de lijsttrekkers van beide gemeenten met vragen. Deze keer in de rubriek Vragenvuur lijsttrekker Brian Geertshuis van Forum voor Democratie Hengelo.

PVV of Lokaal Hengelo?

De 47-jarige lijsttrekker van Forum voor Democratie Hengelo Brian Geertshuis is kakelvers in de politiek. Toch geeft-ie in de rubriek Vragenvuur op elke stelling een afgewogen antwoord. Zoals op de vraag: 'PVV of Lokaal Hengelo?' Waar je van een 'Forum-man' misschien het antwoord 'PVV' zou verwachten, gaat Geertshuis voor de lokale partij: "Kijk, het een sluit het ander niet uit. Het is een moeilijke keuze, want ik kan me voorstellen dat met allebei goed zaken te doen valt. Als Forum hebben we echter altijd wel een zwak voor lokale partijen."

icon_main_info_white_glyph

Wie is Brian Geertshuis?

De 47-jarige Brian Geertshuis is politieagent in Noordoost-Twente. Hij heeft geen politieke ervaring. Geertshuis, die ongehuwd is en geen kinderen heeft, is vrijwilliger bij het Veteranen Search Team, een organisatie die de politie helpt bij het opsporen van vermiste personen. In zijn vrije tijd maakt-ie graag reizen, pakt de motor en doet aan verschillende sporten. "Verder heb ik een passie voor luchtvaart en hou ik, ondanks mijn leeftijd, van uitgaan", lacht de lijsttrekker. Zijn werkgever onderzoekt momenteel uitlatingen van Geertshuis. Hij zou op internet onder een schuilnaam uitspraken hebben gedaan die volgens de politie ‘over de grens van het toelaatbare’ gaan. Deze hadden te maken met de coronamaatregelen van het kabinet en het vaccinatiebeleid.

'Wethouder? Nee'

Op de vraag of Geertshuis een plekje in het college van B en W ambieert, antwoordt hij ontkennend: "Dit is een avontuur dat ik nú met volle overtuiging aanga en waarin ik heel veel zin heb, maar ik weet niet of ik dit na vier jaar nog wil doorzetten. Ik doe dit nu, omdat het nodig is. Omdat er dingen moeten veranderen. Dat is echt een roeping. Het is niet mijn roeping om carrière te maken in de politiek."

Brian Geerthuis Ernst Bergboer
Lees ook
Commotie rond uitspraken FvD-lijsttrekker (en agent) uit Hengelo: deel politiek sluit partij nu al uit
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.