Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Han Daals (BurgerBelangen): 'Hengelo, praat met je inwoners'

Wie zijn de gezichten van de partijen waar we in Hengelo en Enschede op kunnen stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart? En wat vinden zij? In het kader van de 1Twente-verkiezingscampagne 'Ik Teken voor 80' bestoken we de lijsttrekkers van beide gemeenten met vragen. Deze keer in de rubriek Vragenvuur Han Daals van BurgerBelangen Hengelo.

betere communicatie

De partij bestaat sinds 1985 en heeft momenteel drie zetels in de raad. Volgens fractievoorzitter Han Daals waren de afgelopen vier jaar succesvol voor de partij, maar merkt hij dat de kloof tussen burger en politiek groter wordt. “Bij de Overijsselse Ombudsman zijn in één jaar tijd dertig procent meer klachten binnengekomen vanuit Hengelo. De communicatie tussen gemeente en burgers moet gewoon beter.” Volgens de lijsttrekker moet er beter worden geluisterd: “Maak dan pas je plan en koppel het plan terug naar de inwoners en neem daarna een beslissing.”

icon_main_info_white_glyph

Wie is Han Daals?

Han Daals woont al 30 jaar in de Hengelose wijk Tuindorp en zit sinds 2018 in de gemeenteraad. In het dagelijks leven is hij docent commerciële dienstverlening in Zwolle. Naast zijn werk en raadslidmaatschap is hij vrijwilliger bij het Tuindorpbad en is hij cliëntenondersteuner WIA en WMO in Hengelo.

Han Daals 4 Ernst Bergboer
Han Daals woont al 30 jaar in de Hengelose wijk Tuindorp en zit sinds 2018 in de gemeenteraad.
Beeld: Ernst Bergboer
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.