Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Hengelose lijsttrekkers doen oproep om te gaan stemmen

43033 stemmen
Hengelose lijsttrekkers van elf partijen doen een oproep om te gaan stemmen woensdag 16 maart
Beeld: 1Twente

De lijsttrekkers van Hengelose partijen roepen inwoners van de stad op om te gaan stemmen. Aanleiding voor de oproep zijn de gebeurtenissen in Oekraïne. "Als politici voelen we ons de laatste weken ongemakkelijk in het voeren van campagne om wat er in Oekraïne aan de hand is. Tegelijkertijd voelen we juist nu hoe waardevol de democratie is," zegt Joyce Vorgers, kandidaat-raadslid voor GroenLinks Hengelo.

Democratie

In een gezamenlijke verklaring die is ondertekend door de 11 Hengelose lijsttrekkers wordt de stemgerechtigde kiezer aangemoedigd om juist in deze tijd hun stem te laten horen. "Om te onderstrepen dat wij in Nederland kiezen voor een democratie, de stem van het volk. Dat we elkaar respecteren en verder helpen. Met oog voor de toekomst, met hart voor elkaar," staat in de oproep te lezen.

Lage opkomst

De gemeenteraadsverkiezing leeft maar bij een deel van de lokale stemmer. De opkomst ligt landelijk al jaren gemiddeld tussen de vijftig en zestig procent. In 2018 Hengelo ging slechts 56,3 procent van de stemgerechtigde kiezer naar de stembus. Uit onderzoek van het CBS blijkt dat hoe meer partijen er meedoen, hoe lager de opkomst is. In Hengelo doen dit jaar 15 partijen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen, in 2018 waren dat er 12.

“We willen hiermee onderstrepen dat wij in Nederland kiezen voor een democratie, de stem van het volk. Dat we elkaar respecteren en verder helpen. Met oog voor de toekomst, met hart voor elkaar.”

Partijen

De oproep om te gaan stemmen is ondertekend door Frank Peters (Pro Hengelo) Han Daals (BurgerBelangen), Mitchell Boers (VVD Hengelo) Marie-José Luttikholt (PvdA Hengelo) Hugo Koetsveld (SP Hengelo) Agnes Booijink (GroenLinks Hengelo) Hanneke Steen (CDA Hengelo) Jeanet Nijhof (PVV Hengelo), Glenn Dedecker (LokaalHengelo), Susanne van den Beukel (ChristenUnie Hengelo), Sebastiaan van der Pal (D66 Hengelo).

PDF: Oproep Hengelose lijstrekkers gemeenteraadsverkiezingen 2022

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.