Verkeer
Stuur appje
Zoek

LIVEBLOG: (Gesloten) BBE lijkt een spectaculaire winst te boeken en ontvangt felicitaties

Wekenlang hebben de lokale partijen in Enschede hun uiterste best gedaan om de bewoners te overtuigen om voor hen te kiezen. Vandaag was de laatste dag om te stemmen, om negen uur s'avonds zijn de stemlocaties dichtgegaan. Nu worden de stemmen geteld en druppelen de eerste reacties en resultaten binnen. In dit liveblog worden de meest opvallende en relevante gebeurtenissen tijdens de laatste uren van deze dag vermeld.

00.00: Einde LIVEBLOG

Waar onze livestream ten einde komt, wordt er nog steeds hard doorgeteld. 16 maart 2022 was een dag met veel winnaars en verliezers. Het beloven vier jaren te worden waar veel verschillende geluiden te horen zullen zijn.

23:40: De verhoudingen lijken duidelijk

Doemscenario Enschede Anders lijkt uit te komen, twee zetels gaan weer terug naar een. Ook SP is teleurgesteld door het verlies van een zetel bij huidige tussenstand. Niels van den Berg ziet zijn verwachtingen werkelijkheid worden. Toch noemt hij zijn grote winst onwerkelijk. Met 7 naar 10 zetels is Burger Belangen Enschede de winnaar van de verkiezingen. VVD lijsttrekker Jeroen Diepenmaat deelt alvast de felicitaties uit.

Nog 10 procent van de stembureaus te gaan.

BBE is de enige gevestigde partij die op dit moment moment meer stemmen heeft gekregen dan vier jaar terug. Verder zullen er veel nieuwe gezichten zijn in de kamer. Volt, PvdD en FVD zullen worden verwelkomt.

23.20: De laatste loodjes en steeds meer duidelijkheid

Volt viert feest. De partij staat op twee zetels en de stemmen van de Universiteit Twente zijn nog niet geteld. Desondanks is lijsttrekker Kemp al meer dan tevreden met wat hij heeft. Hij kan niet wachten om zijn geluid te laten horen in de raad.

23.10: Nog negentien stembureaus te gaan

CDA van vier naar drie zetels in de tussenstand. Toch is er hoop dat er geen definitief zetelverlies zal komen. Ook D66, PVV en SP behoren bij de dalers.

22.55: 74 procent van de stembureaus zijn klaar

Lijsttrekker Enschede Anders is hartstikke tevreden met de huidige tussenstand. Toch weigert ze de vlag uit te hangen tot de extra zetel binnen is. BBE daalt van tien naar negen zetels. Volt blijkt een sterke nieuwkomer te zijn. DPE lijkt juist te verdwijnen uit de raad.

22.50: 61 procent van de stemmen geteld

PVV Lijsttrekker Hidde Heutink is niet ontevreden ondanks een gebrek aan groei van zetels. BBE nog steeds aan kop.

22.30 uur: 38% van de stemmen zijn geteld

Bij de huidige tussenstand zou het aantal zetels van Enschede Anders verdubbelen. Ook lijkt PvdA een grote winnaar te worden tijdens deze verkiezingen. De grotere stembureaus in wijken als Deppenbroek en Twekkelerveld zijn nog niet klaar met tellen, straks meer.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.