Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Eet de vrachtwagens vol: benefietavond voor Oekraïners in De Schuilplaats in Enschede-Zuid

Er moeten voedsel, slaapspullen en hygiëneproducten naar Moldavië, omdat dat land liefst 300.000 gevluchte Oekraïners opvangt. Als het aan Reynoud Deen en aan de leden van de Baptistengemeente De Schuilplaats in Enschede ligt, worden volgeladen vrachtwagens zo snel mogelijk op pad gestuurd. Daarom wordt op zaterdagavond 2 april om 18.00 uur in de kerk aan de Hertmebrink 8 een benefietavond voor de Oekraïners gehouden.

Moldavië is het armste land van Europa, maar verschaft toch onderdak aan honderdduizenden Oekraïners die hun land ontvluchtten. Het land vangt per persoon de meeste vluchtelingen op van heel het continent. “Er is grote nood door tekort aan voedsel”, stelt Deen. Hij wil met de benefietavond geld en goederen voor het straatarme land en de vluchtelingen ophalen.

“Er zijn kraampjes met eten, je kunt goederen kopen, maar je mag ook eigen spullen in een kraampje verkopen”, legt hij uit. De totale opbrengst wordt gebruikt om houdbaar voedsel en hulpgoederen naar Moldavië te brengen.

Informatie

Informatie over de benefietavond of het reserveren van kraampjes via e-mailadres: [email protected]

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.