Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

ROC-studenten laten zich van hun beste kant zien in Hengelose Wemenstraat

De Wemenstraat in Hengelo werd gisteren omgetoverd tot Mbo-straat. De studenten van het ROC van Twente lieten er samen met de gemeente Hengelo en de winkeliers in de Wemenstraat zien waarom Mbo’ers onmisbaar zijn voor onze samenleving.

Feestelijke opening

Aan het eind van de ochtend was er een feestelijke opening van de straat en werd het straatnaambord ‘mbo-straat’ onthuld door bestuursvoorzitter van het ROC van Twente John van der Vegt, wethouder Claudio Bruggink, MBO Raad-voorzitter Adnan Tekin en ROC-student Lian Hees.

“‘Zonder Mbo’ers zijn wij niks in dit land’”

Onmisbaar

Het doel van de Mbo-straat is om iedereen te laten zien hoe belangrijk mbo'ers zijn voor onze maatschappij. Wethouder Claudio Bruggink: "Zonder mbo’ers zijn wij niks in deze stad, in dit land", Adnan Tekin vult hem aan: "Wanneer je naar de huisarts belt, krijg je een assistent aan de lijn. Hij of zij heeft een mbo-achtergrond. En als je met pech langs de weg staat, word je geholpen door een mbo'er. Dat zijn maar een paar van de vele voorbeelden waaruit blijkt dat mbo’ers onmisbaar zijn voor de maatschappij. Het zou mooi zijn dat dergelijke mbo-straten volgend jaar op nog veel meer locaties in Nederland te zien zijn. Het is zeker voor herhaling vatbaar."

Shampoo maken

In de mbo-straat waren verschillende kraampjes te zien, waarin enthousiaste ROC-studenten vertelden over hun vak. Zo kon je bijvoorbeeld je eigen shampoo maken met studenten van de opleiding Laboratorium en Procestechniek of genieten van muziek van de straatmuzikanten van de Podiumacademie. Er was volop ruimte om vragen te stellen aan studenten en docenten.

Mbo straat ROC 2022 03 25 141343 kyfs
Beeld: 1Twente
icon_main_info_white_glyph

Mbo-straat

Op vijf plekken in Nederland waren donderdag 24 maart mbo-straten ingericht. Behalve in Hengelo, ook in Rotterdam, Vlaardingen, Den Bosch en Oss. De organisatie is in handen van de MBO Raad en de 18-jarige Louise Babel, studente Mediamanagement en marketing van Grafisch Lyceum Utrecht, én dit jaar Landelijk Ambassadeur mbo.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.